TV tipy na druhý adventný víkend: Hypnotizér

2.12.2016|Marko Aust|

Blíži sa už druhý adventný víkend, niektorí z vás budú v predvianočnom zhone, avšak určite si nájdete aj trochu času si odpočinúť pri TV obrazovkách a my máme tu pre vás novú várku TV tipov.

Na piatkový večer si môžete pozrieť švédsky kriminálny triler Hypnotizér (22:05h, piatok, Jednotka). V rodinnom dome sú nájdené zavraždené telá skoro celej rodiny. Vražda prebehla neuveriteľne surovým a brutálnym spôsobom. Pred očami pätnásťročného mladíka boli usmrtení rodičia a mladšia sestra. Detektívny inšpektor Joon Linn uprostred decembrovej noci zavolá známeho odborníka na hypnózu, aby chlapca zhypnotizoval a zistil, čo sa tú noc v dome odohralo. Naraz sa však veci skomplikujú a všetci sa ocitnú vo víre nečakaných udalostí. 

Fotogaléria Hypnotizér (2012)Zobraziť fotogalériu »

Sobotnajšie popoludnie môžete vyplniť fantasy príbehom Zlatý kompas (14:15h sobota, Markíza) nakrúteného na motívy rovnomennej knihy Philipa Pullmana, ktorá bola označená za najlepšiu detskú knihu za posledných 70 rokov. Odohráva sa v alternatívnom svete, v ktorom majú všetci ľudia namiesto duše svojho démona – zvieratko, ktoré ich sprevádza celý život. V tomto svete žije aj malá Lyra, ktorá nepozná svojich rodičov a vychovávajú ju učenci za múrmi Oxfordu. Keď jej najlepšieho priateľa Rogera unesie záhadný spolok Mordárov, Lyra musí podniknúť namáhavú dobrodružnú cestu na ďaleký sever. Viac sa dočítate v našej recenzii Zlatý kompas.

Na záver druhej adventnej nedeľe máme tip na film Highlander (21:45h nedeľa, ČT2). Connor MacLeod (Christopher Lambert) putuje svetom už mnoho storočí. Vybojoval množstvo súbojov, zažil veľa vojen, bol svedkom rôznych historických udalostí. Tá najdôležitejšia bitka ho čaká až na konci jeho cesty - súboj s posledným nesmrteľným. V ďalších úlohách sa predstavia Sean Connery, Roxanne Hart a Clancy Brown.

Fotogaléria Highlander (1986)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © Magic Box Slovakia/Continental Film/20th Century Fox

Súvisiace články