Najočakávanejšie filmy roka 2017 - 1 časť

19.12.2016|Marko Aust|

Pred dverami je rok 2017, spolu s ním sa môžu filmoví fanúšikovia tešiť na mnoho nových a vzrušujúcich filmov. Pripravili sme výber filmových noviniek, ktoré nás určite v budúcom roku neminú. Termíny premiér jednotlivých filmov sú orientačné, tie sa môžu v priebehu roka zmeniť alebo vo výnimočných prípadoch sa môže film vyradiť z plánu premiér.

Začiatkom roka sa dočkáme sci-fi filmu s názvom Pasažieri. Aurora (Jennifer Lawrence) a Jim (Chris Pratt) sa predstavia v úlohách pasažierov vesmírnej lode, ktorá ich vezie na planétu, na ktorej by mali začať nový život. Keď ich hibernačná kója sa za záhadných okolností prebudí o 90 rokov skôr, začína súboj o prežitie.

Milovníci historických trilerov si prídu na svoje, film Veľký čínsky múr nás zavedie k slávnemu rovnomennému Veľkému činskemu múru v 15. storočí počas jeho výstaby, v hlavnej úlohe sa predstaví Matt Damon.

V januári sa ešte dočkáme vojenského špionážného filmu Spojenci od režiséra Roberta Zemeckisa. Špión britskej rozviedky (Brad Pitt) sa zamiluje do francúzskej kolegyne (Marion Cotillard), ktorá je podozrivá zo spolupráce s nacistami.

Nový film Kruhy z hororovej série zobrazuje príbeh mladej ženy, ktorá sa začína obávať o svojho priateľa, keď sa začal zaujímať okrem iného aj o zvláštnu kazetu, ktorá zabíja diváka sedem dní po jej pozretí.

Pokračovanie Päťdesiat odtieňov temnoty podľa knižného bestselleru od autorky E.L. James poteší hlavne nežnejšie osadenstvo. Christian (Jamie Dornan) zápasí so svojimi vnútornými démonmi a Anastasia (Dakota Johnson) zase musí čeliť hnevu a závisti žien.

Film Lion je skutočným príbehom adoptovaného indického chlapca, ktorý sa po rokoch vydá hľadať svoju stratenú rodinu.

Fotogaléria Lion (2016)Zobraziť fotogalériu »

Na scénu sa vráti profesionálny zabiják Keanu Reeves v pokračovaní John Wick 2. Po jeho boku sa objavia Ruby Rose, Bridget Moynahan, Ian McShane, Laurence Fishburne a Peter Stormare. Réžie sa opäť chopil Chad Stahelski.

Koncom zimy sa dočkáme dlhoočakávaného filmu Kong: Ostrov lebiek, ktorý nás zavedie na tajomný ostrov, miesto pôvodu legendárneho King Konga. Vo filme od Jordana Vogt-Robertsa sa v hlavných úlohách predstavia Brie Larson, Toby Kebbell, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson a John Goodman.

Začiatkom jari svetlo sveta uzrie i najnovšie spracovanie klasickej disneyovskej rozprávky Kráska a zviera. Do úlohy krásky tvorcovia obsadili obľúbenú herečku Emmu Watson, a jej náprotivoku zakliatého princa do podoby zvieraťa Dana Stevensa, ktorého diváci poznajú hlavne z britského seriálu Panstvo Downton.

Sci-fi film Ghost in the Shell vychádza z pôvodnej japonskej sci-fi cyberpunkovej série, hlavnú úlohu policajného ženského cyborga si zahrá Scarlett Johanson.

Aj milovníkov rýchlych áut a pretekov potešíme, dočkajú sa na jar, kedy sa chystá aj ôsme pokračovanie filmu Fast and Furious z prostredia rýchlych kolies. Na plátna sa opäť vráti Vin Diesel, ďalej sa predstavia Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Scott Eastwood a Helen Mirren.

V budúcom pokračovaní sa pozrieme na naočakávanejšie filmy, ktoré nás čakajú cez letné obdobie v roku 2017.

  Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články