Filmové premiéry v slovenských kinách na 52. týždeň (29.12.2016-05.01.2017)

29.12.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 52. týždeň (29.12.2016-05.01.2017)

Posledný decembrový týždeň, ako aj posledný týždeň v roku 2016 prinesie do našich kín posledné tri nové filmy. Jedným z nich je aj jeden z najmagickejších filmov roka, a aktuálne najhorúcejší kandidát na zisk, nie len nominácie na Oscara, muzikál La La Land.

Začnime ale postupne. Dnes do kín prichádza nový film režiséra Justina Kurzela, adaptácia slávnej hernej série, Assassin's Creed. Usvedčený vrah Callum Lynch je nedobrovoľne vyslobodený z cely smrti len preto, aby sa stal súčasťou storočného boja medzi asasínmi, templármi a španielskymi inkvizítormi. Jeho novým väzením sa stáva tajné zariadenie Abstergo vybavené revolučnou technológiou Animus, ktorá odhaľuje v ľudskej DNA genetické spomienky a tým umožňuje vrátiť sa a prežiť spomienky predkov, ktoré boli doteraz stratené v minulosti. Callum sa vďaka Animusu prepojí so svojím predkom žijúcim v Granade a Seville v období španielskej inkvizície v 15. storočí. Volá sa Aguilar de Nerha a je členom bratstva asasínov, ktoré už niekoľko storočí vedie skrytú vojnu s templármi, svojimi odvekými nepriateľmi. Tajná organizácia asasínov sa zaviazala chrániť slobodnú vôľu ľudstva a snaží sa zabrániť tomu, aby sa templári s pomocou inkvizície zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Raja. A práve tento artefakt je podľa presvedčenia templárov nástrojom na ovládnutie celého sveta. S mottom: Osud ti koluje v žilách sa svojich úloh zhostili Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Brian Gleeson, Michael Kenneth Williams, Callum Turner, Matias Varela, či Denis Ménochet.

Okrem počasia vonku, nám mrazivú atmosféru navodí aj nový mysteriózny thriller režiséra Farrena Blackburna, V pasci (Shut In). Detská psychologička Mary Portman prišla pri tragickej automobilovej nehode o manžela. Jej syn Stephen síce nehodu prežil, ale zostal vo vegetatívnom stave upútaný na lôžko. Pre Mary sa život zmenil v nepretržitú starostlivosť o paralyzované dieťa. V jej veľkom dome uprostred lesov v nej narastá pocit samoty a izolácie. Všetko zmení príchod nového pacienta. Malý chlapec Tom sa po smrti matky uzavrel do seba. Mary sa rozhodne zobrať Toma v rámci liečby k sebe domov. Uprostred zúriacej snehovej búrky však chlapec z domu zmizne. Šanca, že prežil vonku mrazivú noc, je nulová. Mary si je však istá, že Toma vo svojom dome niekoľkokrát uvidela. Z miestností sa ozývajú zvláštne zvuky, v dome sa začínajú diať čudné veci. Niekto alebo niečo ju ohrozuje. Mary a Stephen už nie sú vo svojom domove v bezpečí. S narastajúcou hrôzou nadobúda Mary presvedčenie, že ju prenasleduje duch mŕtveho chlapca. V hlavných úlohách Naomi Watts, Charlie Heaton, Jacob Tremblay, či Oliver Platt.

A koniec roka 2016 uzavrieme veľkolepo, filmom pre všetkých, ktorí snívajú, muzikálom režiséra Damiena Chazella, La La Land. V Los Angeles, mestom plnom nádejí a hviezd, Sebastian náhodou stretne Miu a spolu sa vydajú ďaleko za hranice stereotypu všedných dní – až do rozprávkovej krajiny splnených snov menom La La Land. Talentovaného jazzového pianistu a nádejnú herečku čaká vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sa ani náhodou nepodobá na ich skutočné životy. On už nebude musieť hrať po zastrčených nočných baroch pre ľudí, ktorí ho nepočúvajú a ju po jednom z mnohých neúspešných konkurzov konečne zavolajú, že majú pre ňu úlohu. Osud to zariadil tak, že spolu sa posunú tam, kam by sa jeden bez druhého nikdy nedostali. Sú bláznivo zamilovaní a ich cesta za šťastím práve začína. Vo filme svojím tanečným a speváckym umením excelujú herci Emma Stone a Ryan Gosling. Okrem nich uvidíme aj J.K. Simmonsa, Finna Wittrocka, Sonoya Mizuno, Rosemarie DeWitt, Sandru Rosko, Callie Hernandez, Josha Penceho, či Meagen Fay.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/ForumFilm/MagicBox

Súvisiace články