TV tipy na prvý februárový víkend: Americká krása

3.2.2017|Marko Aust|

Prehupli sme sa do najkratšieho mesiaca v roku, február je mesiacom nielen vyznania lásky ale aj zábavy. Veríme, že sa zabavíte aj pri našich televíznych tipoch, ktoré sme pre vás vybrali na prvý februárový víkend.

Oscarového herca Al Pacina snáď nemusíme nikomu predstavovať. Práve v piatok si ho môžete pozrieť vo kriminálnej dráme Serpico (22:35h, Jednotka), v rovnomennej hlavnej úlohe, za ktorú bol nominovaný na Oscara. Policajný dôstojník Serpico sa postaví na odpor svojim vlastným skorumpovaným kolegom, i za cenu, že sa stane terčom ich pomsty.

V sobotu večer si môžete pozrieť Černý Petr (20:40h, Dvojka) od dvojnásobného držiteľa Oscara režiséra Miloša Formana. V tejto psychologickej dráme s komediálymi prvkami sa stretávame s ústrednou dvojicou mladým učňom (Vladimír Pucholt) a jeho otcom (Jan Vostrčil). Dobromyseľné kázanie pedantského otca vyznieva ako reťaz zúfalo neúčinných fráz, ktoré namiesto dôvery vytvárajú vákuum vzájomného nepochopenia. 

Tip na nedeľný večer smeruje na Americká krása (22:20h, Jednotka), ktorý získal až 5 Oscarov. Na prvý pohľad sú Burnhamovci šťastnou rodinou, avšak zdanie klame. Obraz dokonalosti matke Carolyn (Annette Bening) a dcére Jane (Thora Birch) neustále kazí frustrovaný otec Lester (Kevin Spacey). Lester trpí krízou stredného veku a zapletie sa s najlepšou priateľkou (Mena Suvari) svojej dcéry.

Fotogaléria Americká krása (1999)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © Bontonfilm

Súvisiace články