Filmové premiéry v slovenských kinách na 6. týždeň (9.2.-16.2.2017)

9.2.2017|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 6. týždeň (9.2.-16.2.2017)

Štyri nové filmy prichádzajú dnes do našich kín a rozdelené 50/50 uvidíme dva filmy americkej a dva filmy európskej produkcie.

Po dvoch rokoch sa na plátna kín vracia druhé pokračovanie adaptácie románu od spisovateľky E.L. James, Päťdesiat odtieňov temnoty (Fifty Shades Darker), tentoraz pod režisérskou taktovkou Jamesa Foleyho. Kým Christian zápasí so svojimi vnútornými démonmi, Anastasia musí čeliť hnevu a závisti žien. Jamie Dornan a Dakota Johnson sa vracajú ako Christian Grey a Anastasia Steeleová v druhej kapitole milostného príbehu, ktorý vychádza z celosvetového knižného fenoménu. Začínať bude presne tam, kde skončil jeho predchodca, teda film, ktorý celosvetovo zarobil viac ako 560 miliónov dolárov. Už na Valentína 2017 sa budete môcť ponoriť do príbehu, ktorý bude ešte o odtieň temnejší… Odmietnutý Christian Grey sa pokúsi presvedčiť Anastasiu, aby obnovili ich vzťah. Tá súhlasí, avšak len pod podmienkou, že sa zmenia pravidlá, na ktorých doteraz ich vzťah fungoval. Vo chvíli, keď sa medzi nimi začne obnovovať dôvera a do ich spolunažívania sa vráti stabilita, začnú sa okolo nich motať temné tiene z Christianovej minulosti. Ich cieľom je zničiť spoločnú budúcnosť páru. Spolu s Jamiem Dornanom a Dakotou Johnson sa vracajú aj oscarová Marcia Gay Harden, Eloise Mumford, Victor Rasuk, Luke Grimes, Jennifer Ehle, Rita Ora a Max Martini. V pokračovaní sa k nim pripojí oscarová Kim Basinger.

Vždy buď sám sebou.. ibaže by si bol batmanom. Takéto motto má nový animovaný film režiséra Chrisa McKay, LEGO Batman vo filme (THE LEGO BATMAN MOVIE). Obrovský obchodný i divácky úspech LEGO príbehu, povzbudil tvorcov k nakrúteniu samostatného animovaného dobrodružstva vodcu celej skupiny – LEGO Batmana. V Gothame sa chystajú veľké zmeny. Ak chce Batman zabrániť tomu, aby v meste prevzal moc Joker, ktorý samozrejme nemá v pláne nič dobré, musí prehodnotiť pohľad na svoju doteraz fungujúcu jednočlennú skupinu občianskej sebaobrany a snažiť sa spolupracovať i s ostatnými a možno, ale naozaj len možno – sa naučiť trochu uvoľniť a získať nadhľad. V anglickom origináli budeme počuť Ralpha Fiennesa, Rosario Dawson, Michaela Ceru, Willa Arnetta, Zacha Galifianakisa, či Mariahu Carey. Film sa u nás v kinách premieta vo verziách so slovenskými titulkami a s dabingom.

Od dnes si v kinách môžeme vychutnať aj dva výnimočné francúzske filmy. Prvým z nich je film Realita (Réalité) od režiséra Quentin Dupieux. Nesmelému filmárovi Jasonovi sa môže splniť sen. Bohatý producent Bob Marshall súhlasí, že zafinancuje jeho hororový film. S jednou podmienkou – Jasonovi dá 48 hodín na to, aby objavil najlepší výkrik v histórii filmu. Jeho hľadanie sa však postupne mení na nočnú moru. Vo filme nechýba absurdný humor či snové pasáže a hudba Philipa Glassa. V hlavných úlohách Alain Chabat, Jonathan Lambert, Élodie Bouchez, Kyla Kenedy, Jon Heder, Eric Wareheim, John Glover, či Michel Hazanavicius.

Druhým francúzskym filmom je výpravná a hviezdne obsadená biografia rodiny Cousteau, ktorá pred našimi očami otvorila tichý svet pod morskou hladinou, Odysea (L´odyssée) od režiséra Jérôme Salla. Rok 1946. Kapitán Jacques Cousteau si vďaka vynálezu akvalungu môže dovoliť vysnívanú vilu pri Stredozemnom mori. Svojich synov Philippa a Jeana-Michela zasväcuje do tajov potápania a zázračného sveta ticha. Zdanlivo idylické rodinné súžitie naruší Jacquesova túžba po dobrodružstve a dobývanie nesmierneho priestoru pod vodnou hladinou. Je pre to ochotný obetovať všetko. Aj vzťah s citlivým Philippom. Roky potom spája oboch mužov láska k oceánom. Otec ich však túži dobývať a syn chrániť. O hviezdne obsadenie sa postarali Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Laurent Lucas, Benjamin Lavernhe, Vincent Heneine, Adam Neill, či Martin Loizillon.

  Foto © Depositphotos/ASFK/FilmEurope/ContinentalFilm/CinemArt

Súvisiace články