Rebríček predvalentínovského víkendu dobyl film Päťdesiat odtieňov temnoty

14.2.2017|Marko Aust|

Za sebou máme predvalentínovský víkendový týždeň, a podľa očakávaní slovenský rebríček za víkendové tržby i počet divákov ovládlo dlhoočakávané pokračovanie Päťdesiat odtieňov temnoty.

Táto druhá kapitola milostného príbehu, ktorý vychádza z celosvetového knižného fenoménu bude začínať presne tam, kde skončil jeho predchodca. Film Päťdesiat odtieňov temnoty za prvý otvárací víkend zarobil 466 273 eur a navštívilo ho 92 847 divákov. Spolu s špeciálnymi predpremiérami už celkové tržby prekročili polmiliónovú hranicu a počet divákov skončil tesne pod stotisíc. Prvý diel Päťdesiat odtieňov sivej celosvetovo zarobil viac ako 560 miliónov dolárov. 

Fotogaléria Päťdesiat odtieňov temnoty (2017)Zobraziť fotogalériu »

Druhé miesto obsadila animovaný rodinný film LEGO Batman vo filme, u ktorého tiež predošlý príbeh s názvom LEGO príbeh povzbudil tvorcov k nakrúteniu samostatného animovaného dobrodružstva vodcu celej skupiny – LEGO Batmana. Za víkend zarobil 132 868 eur od 24 319 návštevníkov.

Fotogaléria LEGO Batman vo filme (2017)Zobraziť fotogalériu »

Na bronzovú priečku sa dostala komédia Všetko alebo nič, ktorá sa celý predošlý mesiac držala na čele slovenského rebríčka. Pripísala si ďalšie tržby 75 310 eur vrátane 13 300 divákov. Celkové tržby sú 1,4 milióna Eur, prekročenie hranice 1,5 milióna sa predpokladá v najbližších týždnoch.

Z noviniek ešte spomeňme film Odysea, ktorý obsadil 16. miesto. Tento výpravný dobrodružný a biografický film s hviezdnym obsadením prejednáva životnú dráhu slávneho morského biografa Jaquesa Cousteaua. Po svojom otváracom víkende má tržby 2 455 eur od 478 divákov.

Fotogaléria Odysea (2016)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © Cinemart SK

Súvisiace články