Humans: Roboti alebo ľudia, kto prevezme vládu nad svetom?

20.2.2017|tlačová správa|

Ako dopadne spolužitie humanoidov a ľudí? Naučia sa roboti citu alebo si ľudia zostroja vlastný stroj skazy? Niektoré odpovede nájdete v druhej sérii úspešného seriálu Humans. Séria ponúkne divákom napätie, riešenie zložitých životných rozhodnutí i romantické vzplanutia. Do deja tiež vkročí nová postava doktorky Morrovej, ktorú stvárnila herečka Carre-Anne Moss, predstaviteľka Trinity z trilógie Matrix.

Skvelé sci-fi pokračuje

Ako dopadne spolužitie novej formy života inteligentnej technológie a tej existujúcej – ľudstva a kto odpovie na otázku, čo to znamená cítiť a byť nažive? Strhujúce sci-fi Humans z paralelnej prítomnosti, kde každá správna rodina má okrem bežných spotrebičov aj vlastného vysoko výkonnostného pomocníka ťažko rozoznateľného od normálnych ľudí, pokračuje. Ako to ale často býva, aj najlepší plán má svoje chyby a roboti nemusia vždy pracovať tak, ako si ľudstvo plánovalo. 

Humanoidi – multifunkční pomocníci do domácnosti. Alebo nie? 

Prvá séria sledovala pokojné spolužitie spokojných rodín a ich ľudských robotov – synthov. Tí boli stvorení, aby pomáhali s domácnosťami a dopriali unaveným ľuďom trochu voľného času. Všetko sa zvrtlo vo chvíli, kedy agresívna a večne podráždená humanoidka Niska utiekla s kódom k povedomiu všetkých robotov, teda aj s možnosťou vdýchnuť im vôľu prestať poslúchať rozkazy a začať rozhodovať za seba. Jej túžba po slobode pokračuje aj naďalej a zvyšní roboti netušia, kde by mohla byť pravda. Humaniodi Mia, Leo a Max sa snažia nájsť svoje miesto vo svete. Ale pomaly sa začínajú vyplavovať na povrch správy o nevyspytateľnom správaní sythov, následky jedného na prvý pohľad jednoduchého riešenia dramaticky navrátia dávno zabudnuté krivdy späť na prah rodiny Hawkinsovej. Joe a Laura sú tak miesto riešenia manželských problémov postavení pred neľahkú voľbu, ktorá by dostala ich rodinu z nepríjemného svetla. Príbeh plný napätia, zložitých životných rozhodnutí, romantických vzplanutí a umelej inteligencie pokračuje. 

Fotogaléria Humans (2015)Zobraziť fotogalériu »

Nová tvár so sebou prináša nové zápletky

Jedným z mnohých prekvapení a zvratov, ktoré sa pre divákov druhej série Humans chystá, je prírastok do hereckého obsadenia. V príbehu sa objaví herečka Carrie-Anne Moss, známa ako Trinity z nezabudnuteľnej sci-fi trilógie Matrix. ,,Milujem, keď si môžem zahrať niekoho skutočne chytrého. V tomto seriáli sa mi to podarilo, hrám totiž špecialistku na umelú inteligenciu doktorku Athenu Morrowovu,“ priblížila svoju úlohu Mossová. 

Nehýbať, nedýchať, nežmurkať!

Zahrať dôveryhodne vysoko výkonný stroj bez hlbších citov predstavuje pre mnohých hercov tvrdší oriešok. ,,Najťažšie na úlohe syntha je určite žmurkanie a dýchanie. Samozrejme, nie je to tak, že by naši herci nemohli dýchať vôbec, ale musia si na to dávať pozor. Keď sa robot ocitne v silne emotívnej situácii, nie je u neho viditeľné zrýchlené dýchanie a rovnako to nesmie byť badateľné ani u herca. Žmurkanie prevádza stroj ako premyslený proces s cieľom očistiť šošovky kamier – očí. Herci preto žmurkajú len veľmi málo a strojene,“ popísal ťažkosti s natáčaním režisér Dan O´Neill. Aj vďaka nemu vyhral seriál v roku 2015 jednu z British Screenwritters´Adwards, o rok neskôr získal cenu Best Drama Series a Britská akadémia filmového a televízneho umenia mu udelila ocenenie za digitálnu kreativitu. Medzi ďalšie ťažkosti, na ktoré si herci museli dávať pozor, patrí pohyb. ,,Každý človek má svoju špecifickú chôdzu. Pokiaľ by roboti nadobudli vlastné vedomie, ruka v ruke s ním si musia vytvoriť aj osobné gestá,“ prezradil O´Neill.

Prvý diel očakávanej druhej série odštartuje televízna stanica AMC 23. februára. Ďalšie časti budú vysielané vždy vo štvrtok o 22. hod.

Zdroj:  tlačová správa Foto © AMC

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...