Televízne tipy na posledný februárový víkend: Meno ruže

24.2.2017|Marko Aust|

Opäť sa vídame v našej pravidelnej rubrike, posledný februárový (a oscarovský) víkend je pred nami a my sme vybrali pre vás nejaké televízne tipy.

Na neskorý piatkový večer máme tip na rovnomennú filmovú adaptáciu svetoznámeho románu od Umberta Eca s názvom Meno ruže (CT2, 23:40h) od Jean-Jacquesa Annauda. V benediktínskom opátstve v roku 1327 sú po záhadnej smrti jedného z mníchov všetci ostatní presvedčení, že sa blíži apokalypsa. Do opátstva je vyslaný všeobecne uznávaný a rešpektovaný františkánsky mních William of Baskerville (Sean Connery), aby zistil, čo sa v opátstve vlastne deje. William za pomoci mnícha Adsa (Christian Slater) začína s vyšetrovaním, avšak čím je bližšie k odhaleniu záhady, tým viac sa stupňuje počet ďalších úmrtí.

Fotogaléria Meno ruže (1986)Zobraziť fotogalériu »

Sobotnajší tip smeruje na sci-fi triler Útek z MS-1 (Joj, 20:35h) od režisérskej dvojice James Mathera a Stephena St. Legera. Ľudstvo našlo spôsob, ako ochrániť svet pred zločincami. Tí najhorší z najhorších sú držaní na mieste, z ktorého niet úniku. Mimo Zemi, uprostred hlbokého vesmíru. Prezidentova dcéra Emilie Warnock (Maggie Grace) navštívi v rámci humanitárnej misie vesmírnu väznicu MS-1. Ale krvavá vzbura väzňov urobí z Emilie tú najúčinnejšiu rukojemníčku. Von ju môže dostať len jediný človek. Bývalý špičkový vládny agent Snow (Guy Pearce) je však svojhlavý a nekompromisný…

Fotogaléria Útek z MS-1 (2012)Zobraziť fotogalériu »

A posledný tip na záver víkendu máme na Terminator: Genisys (Markíza, 20:30h), ktorý je tretím dielom terminátorskej série. Budúcnosť je temná. Súdny deň v deväťdesiatych rokoch minulého storočia zlikvidoval polovicu ľudstva a tí, ktorí prežili, sa od tej doby snažia márne vzdorovať počítačovému systému Skynet. Najsilnejšie hnutie odporu sa sformovalo okolo Johna Connora (Jason Clarke), ktorý pre Skynet predstavuje najväčšiu hrozbu. Problém má vyriešiť Terminátor, stroj na zabíjanie s ľudskými rysmi (Arnold Schwarzeneer), ktorého Skynet pošle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) skôr, ako stihne počať svojho syna. Sára však nie je bezradná a vydesená servírka, ale poriadna bojovníčka, ktorú žiaden Terminátor nemôže vystrašiť, zvlášť keď jej jeden taký stroj už pár rokov robí spoločníka a ochrancu. 

Fotogaléria Terminator: Genisys (2015)Zobraziť fotogalériu »

A nakoniec, pokiaľ nemusíte v pondelok skoro vstávať, v noci z nedeľe na pondelok je vyhlasovanie cien Americkej filmovej akadémie Oscar 2017.

  Foto © 20th Century Fox/Magic Box/Barracuda Movie

Súvisiace články