Štúdio 20th Century Fox plánuje nakrútiť remake snímky Mucha

15.3.2017|Marko Aust|
Štúdio 20th Century Fox plánuje nakrútiť remake snímky Mucha

Filmové štúdio 20th Century Fox pripravuje remake známej hororovej snímky Mucha. Ako uviedol portál Deadline, štúdio oslovilo mladého scenáristu a režíséra JD Dilliarda (Sleight, Sweetheart), ktorý by sa mal chopiť réžie v novom remakeu Muchy, ak rokovania dopadnú úspešne. Okrem réžie by mal pripraviť aj scenár spolu s kolegom Alexom Theurerom.

Pôvodne vyšla Mucha ako krátka poviedka v časopise Playboy v roku 1957. Neskôr o rok bola natočená prvá filmová adaptácia od Kurta Neumanna, ktorý okrem réžie tiež pripravil i scenár. Vo filme Mucha (1958) si zahrali vtedajšie slávne hviezdy ako Vincent Price, David Hedison a Patricia Owens. Film mal ďalšie dve pokračovania v rokoch 1959 a 1965.

Najznámejším filmovým spracovaním je remake hororu Mucha z roku 1986 od Davida Cronenberga (Mapy ku hviezdám, Prísľuby z Východu). V hlavných úlohách sa predstavila herecká dvojica Jeff Goldblum (Deň nezávislosti, Jurský park) a Geena Davis (Myšiak Stuart Little, Thelma a Louise). Film vyhral Oscara v kategórii za najlepšie masky. Viac o filme sme písali v retro článku Mucha (1986). Film mal ešte pokračovanie v roku 1989 pod názvom Mucha II.

Zdroj:  deadline.com Foto © 20th Century Fox

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...