Štúdia Warner Bros. pripravujú reboot sci-fi thrilleru Matrix

15.3.2017|Ivet Kollárová|
Štúdia Warner Bros. pripravujú reboot sci-fi thrilleru Matrix

Hollywood pokračuje v nastavenom trende remakov, rebootov, či spinoffov, a v tomto prípade ide naozaj do tuhého. Štúdia Warner Bros. sa chystajú na prerábku kultového sci-fi thrilleru z konca 90. rokov, filmu Matrix.

Do jednaní o potenciálnom štábe sa zapojil Zak Penn, ktorý by mal pre reboot napísať scenár. V kuloároch sa dokonca hovorí aj o obsadení hlavnej postavy, štúdia majú záujem do hlavnej úlohy obsadiť herca Michaela B. Jordana. O režisérovi snímky zmienka zatiaľ nepadla.

Originál film Matrix, ako aj jeho dve pokračovania, režírovali sestry LanaLilly Wachowski (v tej dobe ešte bratia Andy a Larry), ktoré pre film napísali aj scenár. V súvislosti s rebootom filmu sa ich meno zatiaľ neobjavilo, takže nie je jasné, či s rebootom vôbec súhlasia. Naopak producent originál trilógie, Joel Silver predniesol štúdiám svoj nápad nového projektu. Jeho spolupráca na reboote však rovnako nie je potvrdená. Je ale aj otázne, či spomínaná trojica bude na projekte spolupracovať, momentálne sa ich vzťah nachádza na bode mrazu. Štúdia si tak najskôr budú musieť vybrať, s kým sa do rebootu pustia.

V originál Matrix trilógii si zahrali Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss, či Hugo Weaving. Film, ktorý sa odohráva v Matrixe, rozsiahlom počítačovom systéme, kde realita je len ilúzia, reálny život nahrádza virtuálna realita a ľudia sú nevedomky využívaní umelou inteligenciou, zarobil celosvetovo cez 460 miliónov dolárov a získal štyri ceny Oscar.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články