Na čelo slovenského rebríčka za 12.týždeň sa vrátil film Únos

28.3.2017|Marko Aust|

Za sebou máme prvý jarný víkend a pozrieme sa ako sa darilo filmom v slovenských kinách za uplynulý 12.týždeň. Z rebríčka tržieb bol najúspesnejší opäť film Únos, ktorý sa vo svojom štvrtom premietacom týždni znova vrátil na prvé miesto. Postarali sa o to tržby 89 524 Eur, triler navštívilo 16 672 divákov.

Minulotýždnový víťaz Kráska a zviera si vymenil s Únosom druhé miesto, utŕžil 88 385 Eur od 17 131 divákov. Dávame do pozornosti našu recenziu k najnovšiemu spracovaniu disneyovskej klasiky.

Bronzové miesto sa ušlo filmu Masaryk (86 185 Eur / 17 404 divákov). Dramatický príbeh, venovaný osudom diplomata a neskoršieho československého ministra zahraničia, Jana Masaryka, sa vracia do obdobia tesne pred druhou svetovou vojnou. Syn prvého česko-slovenského prezidenta Tomáša Garrigue Masaryka prežil život bohéma, miloval ženy, hudbu, veľká gestá i veľké zápasy. Jeho smrť je dodnes zahalená tajomstvom.

Štvrté miesto obsadila filmová novinka Život, ktorá vo svojom prvom otváracom týždni hlási tržby 47 667 Eur a 9 213 divákov. Film rozpráva príbeh šiestich členov posádky vesmírnej stanice, ktorí sú svedkami zlomovej udalosti v dejinách ľudstva: objavenia mimozemského života. Keď sa však nevinná biologická vzorka začne správať inteligentnejšie, než by ktokoľvek čakal, životy členov posádky aj ľudí na Zemi sú v ohrození... 

Fotogaléria Život (2017)Zobraziť fotogalériu »

Nasledujúce piate miesto patrí rozprávke Šmolkovia: Zabudnutá dedinka, špeciálne predpremiéry si pozrelo 5 689 divákov, ktorí zanechali tržby 33 143 Eur. Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

Z noviniek ešte spomeňme trojicu filmov, začneme filmom Skryté zlo, tržby 28 489 Eur od 5767 divákov zabezpečili siedme miesto. Partia vysokoškolákov nasťahuje do starého domu ďaleko od internátov, netušiac, že sa v ňom skrýva záhadná bytosť, ktorá nepochádza z nášho sveta.

Fotogaléria Skryté zlo (2017)Zobraziť fotogalériu »

Desiate miesto obsadila akčná krimi komédia Chips (16 867 Eur / 3429) z prostredia kalifornskej motorizovanej dialničnej hliadky a 11.miestom to uzatvára nemecká komédia Rande naslepo (11 300 Eur / 2143 divákov). Saliya ako teenager začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Napriek svojmu handicapu sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela, kde si všimne Lauru a bláznivo sa do nej zamiluje.

Zdroj:  ÚFD Foto © Continental Film

Súvisiace články