TV tipy na víkend 13. týždňa: Táto krajina nie je pre starých

31.3.2017|Marko Aust|

Pracovné dny trinásteho týždňa sa pre väčšinu z vás blížia k svojmu záveru, a pozrieme sa naše pravidelné televízne tipy.

Na piatok máme tip na film Táto krajina nie je pre starých (Jednotka, 22:20h), ktorý získal štyri oscarovské sošky. V tejto kriminálnej dráme od bratov Ethana a Joeala Coenovcov sa dostávame do okolia mestečka Rio Grande, kde okrem turistov či milovníkov lovu sídli aj niekoľko nebezpečných individuí z drogového podsvetia. Keď jedna skupina lovcov narazí na pár mŕtvol, ktorí evidentne zomreli násilnou smrťou, začne byť v Rio Grande poriadne horúco. O filme sme písali aj v našej recenzii.

Fotogaléria Táto krajina nie je pre starých (2007)Zobraziť fotogalériu »

Quentina Tarantina nemusíme nikomu zvlášť predstavovať, v roku 1997 nakrútil snímku Jackie Brownová (ČT2, 22:05h), ktorú si môžete pozrieť v sobotu. Hlavnej úlohy letušky Jackie, ktorá si privyrába pašovaním špinavých peňazí drogového dealera sa zhostila Pam Grier. Po chytení policajtami dostane možnosť sa vykúpiť, keď pomôže šéfa chytiť a usvedčiť. Po zaplatení kaucie však vymyslí plán ako získať miliónový balík a zbaviť sa policajtov i svojho šéfa. Avšak plán má trhliny...

Na posledný víkendový deň máme tip na nezávislý film Káva a cigarety (Dvojka, 21:15h) od Jima Jarmuscha. Film vzbudil rozporuplné reakcie divákov, jedny ho zatracujú, druhí ho zas velebia. Tento komorný čiernobiely film má jednoduchý dej, je celý natočený v kaviarni, kde rôzne postavy popíjajú kávu, fajčia a debatujú na rôzne témy. Vo filme si zahrala plejáda hereckých hviezd ako Steve Buscemi, Cate Blanchett, Bill Murray, Robert Benigni či hudobníkov Iggy Pop, Tom Waits a ďalší. K filmu sme napísali aj recenziu.

  Foto © Tatrafilm

Súvisiace články