Tom Hardy a režisér Pablo Larraín budú spolupracovať na dráme The True American

5.4.2017|Ivet Kollárová|
Tom Hardy a režisér Pablo Larraín budú spolupracovať na dráme The True American

Štúdia Annapurna Pictures sa púšťajú do projektu, ktorého predlohou je životopis Ananda Giridharadasa z roku 2014 s názvom „The True American: Murder and Mercy in Texas“. Na režisérsku stoličku drámy s názvom The True American, nakoniec usadne Pablo Larraín, ktorý zožal medzinárodný úspech so snímkou JackieNatalie Portman v hlavnej úlohe.

Hlavnú úlohu v snímke, ktorá reflektuje vypätú situáciu v USA po útokoch z 11. septembra 2001, si zahrá Tom Hardy. Príbeh filmu sa odohráva v Texase niekoľko dní po útokoch na WTC v New Yorku. Rozpráva príbeh Raisa Bhuiyana, moslimského imigranta a veterána bangladéšskeho letectva, ktorý zázrakom prežil vražedné vyčíňanie Marka Stromana, ktorý sám seba nazýval „zabijak Arabov“. Dvaja ďalší imigranti tento čin neprežili.

Po odsúdený Marka Stromana na trest smrti, sa práve Raisa Bhuiyana snažil o to, aby bol Stroman smrteľnej injekcie ušetrený. Raisa Stromanovi odpustil a vo svojom vyhlásení povedal, že nechce, aby umrela ďalšia ľudská bytosť. Stroman bol nakoniec popravený 20. júla 2011.

O projekt The True American sa zaujímalo viacero tvorcov, medzi nimi aj režisérka Kathryn Bigelow, ktorá napokon upustila od réžie filmu a spoločne s Megan Ellison, Matthew Budmanom a Juanom de Dios Larraín sa stala jeho producentkou.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články