Peter Jackson bude spolupracovať na sci-fi filme Mortal Engines

21.4.2017|Marko Aust|
Peter Jackson bude spolupracovať na sci-fi filme Mortal Engines

Novozélandský režisér a scenárista Peter Jackson, ktorého preslávila hlavne trilógia Pán Prsteňov či Hobita, bude spolupracovať na scenári k snímke Mortal Engines s Fran Walsh a Philippou Boyens.

Mortal Engines je adaptáciou knižnej série románov od Philippa Reeveho, režírovať ho bude Christian Rivers, ktorý s Petrom Jacksonom už spolupracoval na poli digitálnych efektov v trilógii Pána Prsteňov či King Konga.

Dej filmu Mortal Engines nás zavedie o tisíce rokov do budúcnosti, po prežívajúcich mestách na vyplienej Zemi sa ponevierajú obrovské kolesové stroje, ktoré na ne útočia a navzájom sa ničia v bojoch za stále zmenšujúce sa zdroje. V jednom z týchto miest sa jedna z hlavných postáv Tom Natsworthy v podaní hereckého predstaviteľa Roberta Sheehana (Geostorm: Globálne nebezpečenstvo, Mesto kostí) stretáva s tajomnou mladou ženou, ktorá mu navždy zmení život.

Vo filme si zahrajú ďalšie herecké hviezdy ako Hugo Weaving (Pán Prsteňov, Matrix), Ronan Raftery (Fantastické zvery a ich výskyt), Hera Hilmar (DaVinciho démoni), Stephen Lang (Muž v temnote, Avatar) a ďalší.

Slovenských divákov potešíme, slovenská priemiéra sci-fi filmu Mortal Engines by mala byť súbežne so celosvetovou premiérou a to 13. decembra 2018.

Zdroj:  comingsoon.net Foto © Jason957 | Dreamstime.com

Súvisiace články

Peter Jackson

Peter Jackson

(31.10.1961, Pukerua Bay, Severný Ostrov, Nový Zéland) Peter Robert Jackson sa narodil 31. októbra 1961 ako jediné dieťa anglických...
Do Stredozeme sa vrátime trikrát!

Do Stredozeme sa vrátime trikrát!

Odvtedy ako skončilo natáčanie sa to začína okolo Hobita poriadne hýbať. Už päť dní sledujeme internetové šuškanie o rozšírení...
Hobit - ďalšie ochutnávky

Hobit - ďalšie ochutnávky

Marketingová mašinéria okolo Hobita sa pomaličky rozbieha. Letné hity sú v plnom prúde. Teraz je ten najlepší čas spustiť reklamnú...