Stanica BBC pripravuje nový miniseriál podľa knižnej predlohy Brama Stokera, Dracula

20.6.2017|Ivet Kollárová|
Stanica BBC pripravuje nový miniseriál podľa knižnej predlohy Brama Stokera, Dracula

Britská stanica BBC bude na novom projekte, minisérii inšpirovanej bestsellerom od spisovateľa Brama Stokera, Dracula, spolupracovať s dvojicou scenáristov Mark GatissSteven Moffat, ktorí sú zodpovední za minisériu Sherlock.

Detaily obsadenia, ako aj začiatok natáčania, či premiéra minisérie známe zatiaľ nie sú. Dvojica Gatiss a Moffat aktuálne pracuje na solo projektoch, no čoskoro by mali začať pracovať na scenári, ktorý sa zameria na Grófa Draculu, ktorý hnaný túžbou po novej krvi odíde z Transylvánie do Anglicka.

Otázne ešte ostáva, či sa bude miniséria odohrávať v dnešnej, modernej dobe, či tvorcovia ostanú verní originálu, historickej dobe z roku 1897.

Mark GatissaSteven Moffat zožali úspech s moderným spracovaním príbehov o Sherlockovi Holmesovi v minisérii SherlockBenedictom CumberbatchomMartinom Freemanom v hlavných úlohách, ktorá debutovala na stanici BBC v roku 2010. Okrem toho, Moffat písal scenár a produkoval šesť sérii seriálu Doctor Who (Pán času). Gatiss sa okrem scenáristike venuje aj herectvu, a objavil sa v seriáloch ako Hra o tróny, či spomínanom Sherlockovi, kde si zahral Holmesovho brata Mycrofta.

Zdroj:  deadline.com Foto © BBC

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...