Filmové premiéry v slovenských kinách na 27. týždeň (6.7.-13.7.2017)

6.7.2017|Ivet Kollárová|

Prvý júlový, prázdninový týždeň privítame v našich kinách štyri nové filmy, od akčnej adaptácie obľúbeného komiksu, cez napínavého podmorské dobrodružstvo, či napínavú drámu o záchrane jedného veľkomesta, až po klubovú lahôdku.

Prvým filmom týždňa je Spider-Man: Návrat domov (Spider-Man: Homecoming) režiséra Jona Wattsa. V očakávanom filme o obľúbenom marvelovskom superhrdinovi sa predstaví talentovaný Tom Holland ako Peter Parker snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu. Po skúsenosti s Avangermi sa vracia domov k tete May a jeho mentorom sa stáva Tony Stark alias Iron Man. Na scéne sa však objaví nová hrozba menom Vulture, ktorá môže zničiť všetko, čo je Petrovi tak drahé. Okrem mladého Hollanda sa vo filme predstavia aj Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Donald Glover, Jon Favreau, Michael Keaton, či Zendaya.  

Keďže sa nám rozbehli aj dovolenky, máme tu aj jeden tematický film. Režisér Johannes Roberts sa vo filme 47 Metrov (47 Meters Down) ponoril riadne hlboko pod morskú hladinu. Bez pomoci, bez nádeje, bez úniku. Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate svoju sestru Lisu, aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou „nudná“, chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina a Louisa, dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. V hlavných úlohách Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine, Yani Gellman, Santiago Segura, Chris Johnson, či Mayra Juarez.

Napínavý thriller o záchrane jedného veľkomesta natočil režisér Michael Apted v snímke V utajení (Unlocked). Aby odvrátili hrozbu, musia odhaliť zradcu. Špičková agentka americkej CIA Alice Racine je po nevydarenej akcii preradená do londýnskej kancelárie. Po dlhom čase ju kontaktujú bývalí nadriadení, pretože sa dozvedeli o zvýšenej aktivite v prostredí radikálnych militantných skupín. Alice sa podarí lokalizovať hlavného podozrivého, ale počas jeho výsluchu príde na to, že ju niekto podviedol a von unikli prísne tajné informácie. Zrazu sa ona sama ocitá v ohrození a musí urobiť všetko preto, aby zabránila pripravovanému útoku na Londýn. Preteky s časom začínajú. Vo filme si zahrali Orlando Bloom, Noomi Rapace, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkovich, či Aymen Hamdouchi.

Posledným filmom, ktorý ide dnes do našich kín je komediálna dráma Kráľ Belgičanov (King of the Belgians) od tvorcov Peter Brosens a Jessica Woodworth. Kráľ Belgičanov je práve na štátnej návšteve v Istanbule, keď sa dozvie, že sa jeho krajina rozpadla. Musí sa okamžite vrátiť domov, aby zachránil svoje kráľovstvo. Slnečná búrka ale spôsobí, že vzdušný priestor je kompletne uzavretý a komunikácia nefunguje. Žiadne lietadlá. Žiadne telefóny. S pomocou britského filmára a tanečníc z bulharského folklórneho súboru sa kráľovi a jeho sprievodu podarí utiecť cez hranice. Inkognito. Tak začína odysea naprieč Balkánom, počas ktorej kráľ objaví skutočný svet – a svoje pravé ja. V hlavných úlohách Peter Van den Begin, Lucie Debay, Bruno Georis, Pieter Van Der Houten, Titus De Voogdt, Valentin Ganev, či Nathalie Laroche. 

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články