Filmový kvíz: Otestujte svoje znalosti letných a dovolenkových filmov

25.7.2017|Marko Aust|

Leto je už v plnom prúde, školské brány sa na veľkú radosť školákov opäť zatvorili, nastal čas prázdnin, dovoleniek a letnej pohody. A práve v tomto duchu bude aj dnešný kvíz, v ktorom si otestujete svoje filmové znalosti prázdninových a letných dovolenkových filmov.

Otázka č.1
V trilógii letnej komédie Slunce, seno… si jednu z hlavných úloh zahrala i Helena Růžičková. Ako sa volala priezviskom jej postava?
Konopníková
Škopková
Tejfarová
Kelišová
Otázka č.2
U trilógii Slunce, seno… ešte chvíľu ostaneme. Vo filme sa objavil aj herec Luděk Kopřiva, v ktorej postave sa predstavil?
živočichár
predseda
farár
doktor
Otázka č.3
Komédiu Vesničko má středisková nakrútil Jiří Menzel. Vo filme sa objavila aj postava cholerického nerváka Turka. Kto bol jeho predstaviteľom?
Petr Čepek
František Vláčil
Jiří Schmitzer
Rudolf Hrušínsky
Otázka č.4
Rodinnú letnú komédiu Jak dostat tatínka do polepšovny režírovala a tiež scenár napísala Marie Poledňáková. V ktorom roku bola premiéra?
1975
1977
1978
1980
Otázka č.5
Romantický muzikál Hriešny tanec z roku 1987 je zasadený v letovisku horského hotela Catskills. Pieseň k filmu vyhrala niekoľko cien ako Oscar, Zlatý glóbus či Grammy. Aký bol jej názov?
Be My Baby
Love Is Strange
Where Are You Tonight?
The Time of My Life
Otázka č.6
Dobrodružná komédia Šesť dní sedem nocí nás zavedie na ďaleký tropický ostrov. Dvojicu snúbencov Franka Martina a novinárku Robin Monroe si zahralo herecké duo:
David Schwimmer a Anne Heche
Harrison Ford a Anne Heche
David Schwimmer a Jacqueline Obradors
Harrison Ford a Jacqueline Obradors
Otázka č.7
Séria filmových komédii o žandároch s Louisom de Funésom sa odohráva v prímorskom mestečku Saint Tropez. V jednom dieli musí mestečko čeliť invázii mimozemštanov. Ktorý diel zo série to bol?
1
3
5
6
 
  Foto © Pixabay

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...