Tom Hardy si vo filme My War Gone By, I Miss It So zahrá vojenského novinára

4.8.2017|Ivet Kollárová|
Tom Hardy si vo filme My War Gone By, I Miss It So zahrá vojenského novinára

Film z prostredia občianskej vojny na území bývalej Juhoslávie vychádza z rovnomennej knihy anglického novinára a vojnového korešpondenta Anthonyho Loyda, ktorú napísal ešte v roku 1999. Hlavnú úlohu si zahrá Tom Hardy, ktorý bude film aj produkovať.

O réžiu filmu My War Gone By, I Miss It So sa postará Gavin O´Connor, ktorý sa bude spolupodielať aj na produkcii filmu. Kniha, rovnako ako film rozpráva o osobných skúsenostiach Lloyda s občianskom vojnou v Juhoslávii, ako aj skúsenostiach v britskej armáde, rozvode jeho rodičov, odlúčení od otca, či jeho závislosti od heroinu.

Tom Hardy sa o knihe vyjadril: “Je to krutý, no zároveň emocionálny príbeh, ktorý zobrazuje podstatu závislosti a blízku skúsenosť s vojnou. Anthonyho prácou som bol nadšený. Je z nej cítiť dôležitosť prítomnosti jeho hlasu a prežitých udalostí. Je to dôležitá kniha.”

Anthony Loyd sa narodil do významnej vojenskej rodiny. Ako malý počúval mnoho príbehov o vojne a jej hrdinoch, a na vlastnej koži si chcel život v prvej línii vyskúšať. V 26 rokoch odišiel z Británie, aby zdokumentoval vojnu v Bosne, kde bol svedkom jedného z najkrvavejších vojenských konfliktov v Európe od Druhej svetovej vojny. Po návrate domov sám bojoval so svojimi osobnými démonmi.

Toma Hardyho môžeme aktuálne vidieť vo vojenskom filme Christophera Nolana, Dunkirk, ako britského pilota Kráľovských vzdušných síl. Okrem toho si zahral vo filmoch ako Návrat Temného rytiera, Revenant: Zmŕtvychvstanie, či Mad Max: Zbesilá cesta.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články