Chiwetel Ejiofor si zahrá vo svojom režijnom debute

20.10.2017|Ivet Kollárová|
Chiwetel Ejiofor si zahrá vo svojom režijnom debute

Herec, ktorému jeho prvú oscarovskú nomináciu vyniesol film 12 rokov otrokom, si zahrá vo filme, ktorý bude sám režírovať. Chiwetel Ejiofor si za svoj režijny debut vybral adaptáciu životopisu 30-ročného Williama Kamkwamba, The Boy Who Harnessed the Wind. Biografia rozpráva o Williamovi, vynálezcovi a inžinierovi, ktorý ako malý chlapec postavil zo zvyškov železa, častí z bicykla a dreva veterný mlyn, ktorý pomohol jeho rodine pri farmárčení.

O produkciu sa postará BBC Films, BFIParticipant Media. Zatiaľ nepomenovaná snímka odštartovala svoje natáčanie v africkom Malawi.

Film sa zameriava na 13-ročného Kamkwambu, ktorého vyhodili zo školy, pretože si jeho rodina nemohla dovoliť platiť školné. William si našiel cestu do miestnej knižnice, kde si začal čítať o inžinierstve, používaní energie a objavil svoju záľubu v elektronike. Po nejakom čase našiel spôsob ako využiť časti zo starého otcovho bicykla a podarilo sa mu postaviť malý veterný mlyn, ktorým pomohol dedine od hladomoru.

Tento pozoruhodný príbeh zachytáva odvahu a odhodlanie malého chlapca, ktorého vynaliezavá mysel mu pomohla prekonať všetky nástrahy na jeho ceste za úspechom. Film sa rovnako snaží zvýšiť povedomie o trvalo udržateľných prírodných zdrojov, ako aj o dôležitosti vzdelávania, najmä v krajinách tretieho sveta.

O herecké obsadenie sa, okrem Chiwetela Ejiofora, ktorý si zahrá Williamovho otca, postará aj herecký novic Maxwell Simba, ktorý sa predstaví v úlohe Williama Kamkwamba. Lily Banda si zahrá Williamovu sestru Annie, Noma Dumezweni bude knihovníčka Edith Sikelo, ktorá Williamov príbeh predstavila verejnosti. Aissa Maiga si zahrá Williamovu matku Agnes, Joseph Marcell bude predseda Wimbe a Lemogang Tsipa ako účiteľka Mike Kachigunda.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/archív

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...