James Franco si zahrá v životopise spisovateľa Shela Silversteina

3.12.2017|Ivet Kollárová|
James Franco si zahrá v životopise spisovateľa Shela Silversteina

Posledné roky má herec James Franco plné ruky práce. Za posledné tri roky hral vo viac ako 40 filmoch a televíznych projektoch, z ktorých ale nie všetky boli úspešné. Jeho ostatné projekty však dokazujú, že herec sa aj neúspešnými úlohami vypracoval na slušného herca a režiséra, ktorého projekty stoja za pozretie.

Výnimočný výkon podáva v seriáli stanice HBO, The Deuce: Špina Manhattanu o legalizácii a vzostupe pornopriemyslu v New Yorku začiatkom 70. rokoch,  kde hrá dvojúlohu bratov Vincenta a Frankieho Marinových. Jeho najnovší film The Disaster Artist o natáčaní jedného z najhorších filmov histórie, The Room od Tommyho Wiseaua, priťahuje pozornosť kritikov a divákov, a jeho výkon, ako herecký, tak režisérsky mu prináša toľko potrebné zadosťučinenie.

No Franco aj naďalej odmieta spomaliť a už teraz sa pripravuje na svoju novú úlohu. Zatiaľ nepomenovaný životopisný film, ktorý by mal rovnako aj režírovať zameriava pozornosť na spisovateľa kníh pre deti, textára, básnika a karikaturistu Shela Silversteina. O scenár k filmu, ktorý vychádza z knihy od Lisy Rogar, A Boy Named Shel, sa postará dvojica Chris ShaferPaul Vicknair.

Najznámejšie knihy od Shela Silversteiana sú The Giving Tree, Where The Sidewalk Ends, či Falling Up. Ako textár spolupracoval na piesňach pre Lorettu Lynn, Johnnyho Cashe, Jerryho Lee Lewisema, či Lynna Andersona. Silverstein sa môže pochváliť dvoma cenami Grammy a nomináciami na Zlaté glóbusyOscara za hudbu k filmu Pohľadnice z Hollywoodu (Postcards from the Edge)

Zdroj:  indiewire.com Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články

James Franco bude fotografom

James Franco bude fotografom

O Jamesovi Francovi sa pred niekoľkými mesiacmi písalo v súvislosti snáď s každým tretím oznámeným filmom a aj keď sa väčšina...