Do kín prichádza dlhoočakávaný film Star Wars: Posledný Jedi plus ďalšie dva nové filmy

14.12.2017|Ivet Kollárová|

Ak si v predvianočnom zhone nájdete trochu času na návštevu kina, vo výbere filmov vás určite potešia aj tohto týždňové tri nové snímky. Medzi nimi prichádza highlight mesica a dlhoočakávané pokračovanie filmovej série Star Wars s podtitulom Posledný Jedi. Určite je sa na čo tešiť, prvé recenzie hovoria o jednej z najlepšie natočených častí od originál série (časti IV, V a VI). Star Wars novinku si užijeme naozaj do sýtosti, film so 152 minútami je najdlhší z celej série.

O réžiu filmu Star Wars: Posledný Jedi (Star Wars: Last Jedi) sa tentokrát postaral Rian Johnson. Po prvých krokoch do veľkého sveta Star Wars: Sila sa prebúdza, Rey pokračuje vo svojej epickej ceste s Finnom, Poeom a Lukeom Skywalkerom v ďalšej kapitole ságy. Vo filme Star Wars: Poslední Jediovia štúdii Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerov. Rey, hrdinka predchádzajúceho filmu Sila sa prebúdza, sa pridáva k Lukovi Skywalkerovi a spolu odhaľujú pradávnu záhadu Sily a tajomstvá minulosti rádu Jediov. V hlavných úlohách Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Laura Dern, Oscar Isaac, Benicio Del Toro, Adam Driver, Gwendoline Christie, Domhnall Gleeson, Andy Serkis, Billie Lourd. Vo svojej poslednej úlohe ako Princezná/Generálka Leia sa objaví Carrie Fisher, ktorá zomrela na následky ťažkého infarktu 27.12.2016.

Kto by preferoval skôr ľahšiu, do romantiky ladenú komédiu, určite nevynechajte film režisérky Amandy Sthers, Madam slúžka (Madame). Trpko-bláznivá komédia, v ktorej je láska silnejšia než akékoľvek spoločenské postavenie. Bohatý a dobre situovaný americký pár Anne a Bob sa rozhodne okoreniť svoj upadajúci vzťah a presťahuje sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave luxusnej večere pre priateľov, zrazu poverčivá a arogantná pani domu zistí, že pri stole je prestrené len pre 13 hostí a to vo svojej poverčivosti nemôže dovoliť. Hostiteľka teda vymyslí plán. Trvá na tom, aby sa jej verná slúžka Mária prestrojila za tajomnú španielsku šľachtičnu, čím odvráti „nešťastie“ pri jej stole. Ale stačí trochu viac vína a Maria si to začne pri stole užívať. Jej osobitý šarm očaruje extravagantného britského makléra a zrodí sa vášnivý románik. To sa však Anne vôbec nepáči, prenasleduje svoju slúžku po celom Paríži a rozhodne sa stoj čo stoj túto milostnú aférku zničiť. Vo filme si zahrali Toni Collette, Harvey Keitel, Rossy de Palma, Michael Smiley, Christian Abart, Joséphine de La Baume, Stanislas Merhar, či Brendan Patricks.

Fanúšikovia tenisu budú určite poznať mená týchto dvoch tenisových legiend. Björn Borg a John McEnroe. Režisér Janus Metz natočil film Borg vs McEnroe o ich legendárnom súboji o prvenstvo vo Wimbledone začiatkom 80. rokov, na ktorý tenisoví fanúšikovia nezabudnú do konca života. Borg McEnroe, tiež uvádzaný ako Borg vs McEnroe je švédska životopisná dráma, ktorá sa sústredí na slávny tenisový  zápas medzi pokojným Švédom Björnom Borgom a známym nervákom, Američanom Johnom McEnroeom, na najprestížnejšom a najstaršom tenisovom turnaji sveta, Wimbledone. V roku 1980 sa títo dvaja hráči stretli vo finále mužov a celému svetu predviedli divadlo, ktoré mnohých takmer pripravilo o nervy. Aj práve pre tak vysoké napätie a legendárnu hru sa ich zápas dostáva na filmové plátno. Ich wimbledonské finále sa radí medzi najnapínavejšie a najkvalitnejšie zápasy histórie tenisu. Celé 70. a 80. roky otriasalo ich súperenie svetom a rozdeľovalo fanúšikov na dva nepriateľské tábory. V hlavných úlohách Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgard, Shia LeBeouf, Tuva Novotny, David Bamber, či Robert Emms.

  Foto © Depositphotos/Saturn Entertainment/MagicBox/Continental Film

Súvisiace články