Režisér Damien Chazelle natočí v spolupráci s Apple nový dramatický seriál

27.1.2018|Ivet Kollarova|
Režisér Damien Chazelle natočí v spolupráci s Apple nový dramatický seriál

Streamovací giganti Netflix, či Amazon získavajú nového konkurenta v podobe streamovacej služby spoločnosti Apple. V snahe vyrovnať sa týmto gigantom, Apple postupne pracuje na niekoľkých televíznych, či filmových projektoch. Jedným z najnovších bude spolupráca s oscarovským režisérom Damienom Chazellom, ktorý pre Apple pripravuje svoj nový, zatiaľ nepomenovaný dramatický seriál.

Detaily príbehu známe zatiaľ nie sú, no Chazelle by mal napísať scenár a režírovať všetky epizódy seriálu. Výkonným producentom bude, okrem Chazella aj Jordan Horowitz za Original HeadquartersFred Berger za Automatik Entertainment.

Damien Chazelle sa do historických rebríčkov zapísal svojím mega úspešným muzikálom La La Land, na ktorom spolupracoval práve s Jordanom Horowitzom. Film vyhral šesť Oscarov, a s cenou pre najlepšieho režiséra sa Chazelle stal najmladším režisérom, ktorý získal túto cenu. Film búral rekordy aj na udeľovaní Zlatých glóbusov, kde zvíťazil vo všetkých siedmich nominovaných kategóriách, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu inému filmu. Na obidvoch udeľovaniach si cenu pre najlepšiu herečku odniesla Emma Stone.

Vyzerá to tak, že Chazelle je ten režisér, ktorého práca získava uznania od Akademikov. Jeho prvý film Whiplash bol rovnako nominovaný na Oscara, z piatich nominácii premenil na víťazstvo tri. Pre štúdia Universal momentálne pracuje na novom životopisnom filme, First Man o prvom mužovi na Mesiaci Neilovi Armstrongovi. V hlavných úlohách uvidíme Ryana GoslingaClaire Foy.

Apple nie je prvou streamovacou stanicou, s ktorou bude Chazelle spolupracovať. Už dávnejšie sa dohodol so stanicou Netflix, pre ktorú pripravuje muzikálový seriál s názvom The Eddie. Seriál, ktorý bude Chazelle produkovať a režírovať niekoľko epizód, sa odohráva v jednom jazzovom klube a sústrediť sa bude na životy jeho majiteľov a klubovej kapely, ktorých ovplyvňuje nikdy neustávajúci ruch mesta Paríž. Seriál sa bude natáčať vo Francúzsku s dialógmi vo francúzštine, angličtine a arabčine.

Apple okrem toho pracuje aj na komediálnom seriáli s Kristen Wiig v hlavnej úlohe, dráme s Reese WitherspoonJennifer Aniston, či dramatickom seriáli Are You SleepingOctaviou Spencer.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články