Léa Seydoux si zahrá v novom filme od maďarskej režisérky Ildikó Enyedi

16.2.2018|Ivet Kollarova|
Léa Seydoux si zahrá v novom filme od maďarskej režisérky Ildikó Enyedi

Jeden zo svojich najväčších úspechov v kariére momentálne prežíva maďarská režisérka Ildikó Enyedi. Jej snímka O tele a duši, v ktorej si hlavnú úlohu zahrala slovenská herečka Alexandra Borbély, sa minulý rok na MFF Berlinale tešila zo Zlatého medveďa a jej úspech pokračoval až do Hollywoodu, kde si od Akadémie vyslúžila nomináciu na Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film.

Enyedi sa týmto úspechom nenechala strhnúť a vrhla sa do práce na svojom ďalšom filme s názvom The Story of My Wife. Film bude jej prvým anglicky hovoriacim a v týchto dňoch sa rysuje aj herecké obsadenie filmu. Hlavnú ženskú úlohu si zahrá francúzska herečka Lea Seydoux, ktorá sa do širšieho povedomia dostala úlohou v erotickej dráme ovenčenej Zlatou palmouMFF Cannes, Život Adéle režiséra Abdellatifa Kechicheho.

Hlavnú mužskú úlohu si, v trochu prekrútenom romantickom príbehu, zahrá nórsky herec Anders Baasmo Christiansen, známy z filmu Kon-Tiki. Enyedi pre film napíše aj scenár, ktorý vychádza z rovnomenného románu maďarského spisovateľa Milana Fusta. Jeho originál v Maďarsku vyšiel v roku 1942, no do angličtiny bol preložený len koncom 80. rokov a stal sa zahraničným bestsellerom.

Príbeh filmu, ktorý je určitou variáciou príbehu o legendárnom Lietajúcom Holanďanovi sa odohráva v roku 1920 a zameriava sa na Kapitána Jacoba Storra, ktorý so svojím kamarátom uzavrie stávku, že sa ožení s provu ženou, ktorá vkročí do hostinca. Tou osudovou sa stala Lizzy.

Enyedi bude na filme The Story of My Wife spolupracovať s producentmi Monikou Mecs, Andrasom MuhimErnom Mesterhazym, ktorý je pomáhali aj pri filme O tele a duši. Jednou z producentiek filmu bude aj režisérka minuloročného nemeckého hitu Toni Erdmann, Maren Ade za spoločnosť Komplizen Film. Natáčanie filmu je naplánované na budúci rok a prebiehať bude v mestách Paríž, Hamburg, Budapešť a na juhu Talianska. 

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články