Hranú verziu disneyho animovaného filmu Pinocchio bude režírovať Paul King

22.2.2018|Ivet Kollárová|
Hranú verziu disneyho animovaného filmu Pinocchio bude režírovať Paul King

Štúdia Walt Disney pripravujú hranú verziu animovanej klasiky z roku 1940 a svojho druhého celovečerného animovaného filmu po Snehulienke a sedem trpaslíkov (1937), Pinocchio. Štúdia si za režiséra filmu vybrali režiséra vysoko hodnoteného filmu Medvedík Paddington, Paula Kinga. Produkcia hraného filmu Pinocchio by sa mala začať na jeseň tohto roka.

Originál príbeh je adaptáciou detskej knihy talianskeho spisovateľa Carla Collodia o drevenej bábke, ktorú vyrezal starý rezbár Geppetto. Bábke, Pinocchiovi vdýchla život kúzelná víla, ktorá mu prisľúbila, že sa z neho stane skutočný chlapec, keď preukáže svoju odvahu, nebude klamať a nebude sebecký.

V príbehu sa objavil aj cvrček menom Jiminy, ktorý sa stal akýmsi Pinocchiovým svedomím a snažil sa ho viesť správnym smerom. No neskúsený Pinocchio bol príliš dôverčivý a séria dobrodružstiev začne jeho únosom, v snahe dostať ho do bábkového divadla, cez premenením na somárika, až po zhltnutie obrovskou veľrybou. Charakteristickým znakom Pinocchia je jeho rastúci nos pri klamstve.

Scenár hranej verzie Pinocchia napíše Jack Thorne. Producentmi sú Chris Weitz a Andrew Miano. Informácie o hereckom obsadení známe zatiaľ nie sú.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články