MFF Cannes 2018 otvorí nový film Asghara Farhadiho s Penélope Cruz a Javierom Bardemom

5.4.2018|Ivet Kollarova|
MFF Cannes 2018 otvorí nový film Asghara Farhadiho s Penélope Cruz a Javierom Bardemom

Film s názvom Todos Lo Saben (Everybody Knows) bude len druhým španielsky hovoriacim filmom, ktorý kedy otváral MFF Cannes. Prvým sa v roku 2004 stal film Zlá výchova režiséra Pedra Almodóvara. Pre režiséra Asghara Farhadiho to bude na festivale po prvý krát, kedy sa jeho film predstaví ako otvárací.

Farhadi je v Cannes vcelku obľúbený a jeho filmy sa predstavili aj v hlavnej súťaži. V roku 2013 to bol film Minulosť, za ktorý si herečka Bérénice Bejo (The Artist) odniesla cenu pre najlepšiu herečku. A v roku 2016 sa v súťaži objavil film Klient, ktorý vyhral cenu pre najlepšieho herca (Shahab Hosseini) a za scenár, ktorá išla priamo Farhadimu. Film neskôr získal aj sošku Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

Film Todos Lo Saben, v ktorom sa v hlavných úlohách predstavia Penélope CruzJavier Bardem, sleduje hlavnú hrdinku Lauru, ktorá aj so svojou rodinou cestuje na oslavu z Buenos Aires do svojho rodného mestečka v Španielsku. Rodinné stretnutie však narušia neočakávané udalosti, ktoré zásadne zmenia životy všetkých zúčastnených.

A čím bližšie sme k MFF Cannes, tým viac noviniek nám pribúda. Jednou z najčerstvejších je správa o hercovi Beniciovi Del Torovi, ktorý bude predsedať porote súťažnej sekcie Istý pohľad (Un Certain Regard), v ktorej sa každoročne predstavuje okolo 20 výnimočných snímok s unikátnymi témami či štýlom rozprávania. Line-up festivalu, aj so súťažnými snímkami bude zverejnený budúci týždeň na oficiálnej press konferencii.

71. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cannes bude prebiehať od 8. do 19. mája 2018

Zdroj:  festival-cannes.com Foto © 2017 Festival de Cannes

Súvisiace články