Amazon pripravuje najdrahší seriál Pána Prsteňov

11.4.2018|Marko Aust|

Minulý rok spoločnosť Amazon Studios vyhrala v súboji s Netflixom o televízne práva k Pánovi prsteňov, za ktoré zaplatila astronomickú čiastku 250 miliónov dolárov.

Svetoznámu trilógiu Pána prsteňov od spisovateľa J.R.R Tolkiena snáď nemusíme nikomu predstavovať. Epická fantasy sága o boji dobra so zlom na čele s temným pánon Sauronom z prostredia Stredozeme bola dopísaná v roku 1949.

Počet sérii by mal byť päť, ktoré boli nedávno potvrdené, taktiež Amazon môže v rámci práv použiť materiály z filmovej verzie Pána prsteňov, k rozhovorom o prípravách tohto obrovského televízneho projektu boli prizvaní aj Carolyn Blackwood z New Line Cinema a Toby Emmerich z Warner Bros.

Fotogaléria Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (2001)Zobraziť fotogalériu »

Podľa zdroja z Hollywoodreports spolu s nákladmi za kasting, výrobu a digitálne efekty môže celkový rozpočet narásť do závratnej výšky až 1 miliardy dolárov, čo je takmer dvojnásobok, pôvodne sa odhadovali náklady za 500 miliónov. Okrem toho sa Amazon zaviazal, že výroba bude do dvoch rokov, takže môžeme predpokladať predpokladaný termín rok 2020 a k televíznym obrazovkám by sa mohol dostať v roku 2021 prípadne 2022.

Momentálne nič nenasvedčuje tomu, žeby novozélandský režisér filmovej trilógie Pána prsteňov i Hobita Peter Jackson spolupracoval s Amazonom na tomto televíznom projekte. Avšak je to zatiaľ všetko otvorené, určita šanca tu je, čo aj naznačil Jacksonov právnik Peter Nelson, ktorý nevylúčil rokovania v dohľadnej dobe, ako uviedol portál Denofgeek. Keby sa nakoniec nejakým spôsobom Peter Jackson zapojil do projektu, určite by sa tomu potešilo množstvo fanúšikov vrátane tvorcov.

Dej je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, portál TVLine prišiel s informáciou, že diváci by sa mohli dočkať príbehov spred obdobia tretieho veku, keď vzniklo Spoločenstvo prsteňa.

Gamesradar zas prišiel s niekoľkými tipmi, že by sme mohli byť svedkami milostného príbehu Aragorna s Arwen z skoršieho obdobia, než vo filme vstúpil ako tajomný hraničiar v krčme Skákajúceho poníka. Ďalej príbeh bratov Boromira a Faramira z ich mladosti, či životná dráha Theodréda syna Theodena.

Taktiež sa môžeme dočkať aj rozvinutia príbehov o Isuldurovi, ktorého opantala moc prsteňa a zlyhal v pokuse o jeho zničenie. Bokom určite nezostanú aj ďalšie dobrodružstvá Gandalfa v Bielej rade či Smeágola a jeho postupný prechod na Gluma po nájdení prsteňa.

Okrem toho J.R.R. Tolkien zanechal množstvo ďalších príloh a materiálov, ktoré neboli použité vo filmovej verzii, takže nebude núdza o nové príbehy. O tomto ambicióznom projekte vás budeme naďalej priebežne informovať.

Zdroj:  Hollywoodreporter, Den of Geek, Gamesradar Foto © Warner Bros

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...