Čínska režisérka Cathy Yan bude režírovať adaptáciu komiksu o Harley Quinn

17.4.2018|Ivet Kollarova|
Čínska režisérka Cathy Yan bude režírovať adaptáciu komiksu o Harley Quinn

DC univerzum získava do svojich radov ďalšiu režisérku, ktorá sa postará o sfilmovanie komiksu, kde je hlavnou postavou šialená anti-hrdinka Harley Quinn. Štúdia Warner Bros. sa spoločne s DC Comics rozhodli na režisérsku stoličku zatiaľ nepomenovaného filmu posadiť čínsku režisérku Cathy Yan.

Postavu Harley Quinn svetu prvý krát predstavila herečka Margot Robbie vo filme Jednotka samovrahov. Napriek tomu, že film zaostal za svojimi očakávaniami, postava Harley Quinn sa v rebríčku obľúbenosti dostala na prvé miesto, o čo sa do veľkej miery zaslúžila práve Robbie, a inšpirovala štúdia Warner Bros. k ďalším projektom s touto postavou v hlavnej úlohe. Jedným z nich je aj film zameraný na šialenú a zamilovanú dvojicu JokerHarley Quinn.

Cathy Yan režírovaný spinoff o Harley Quinn je inšpirovaný komiksom Birds of Prey, ktorý sa zameriava na čisto ženský tím a spája postavy ako Barbaru Gordon/Batgirl, Poison Ivy, Catwoman či Katanu. Scenár k filmu napíše Christina Hodson, ktorá rovnako píše scenár pre samostatný film Batgirl. Úlohu Harley Quinn si v spinoffe zopakuje Margot Robbie

Natáčanie filmu by sa malo začať koncom roka, keď Robbie dokončí film Quentina Tarantina, Once Upon a Time in Hollywood o kulte Charlesa Mansona a vraždách tzv. Manson rodine, kde by si mala zahrať jednu z obetí, herečku a manželku režiséra Romana Polanskeho, Sharon Tate. 

Režisérka Cathy Yan je pomerne neznáma. Svoj režisérsky debut si odkrútila filmom Dead Pigs, ktorý si na tohtoročnom filmovom festivale Sundance vyslúžil od kritikov veľmi pozitívne hodnotenia. Yan sa režírovaním spinoffu stane prvou ázijskou ženou, ktorá kedy režírovala hollywoodsky blockbuster zameraný na komiksových superhrdinov. Štúdia Warner Bros. týmto krokom pokračujú vo svojej snahe dávať priestor pracovať na filmoch najmä ženám - režisérkam. Yan sa tak pridala k ikonám ako Patty Jenkins, ktorá si zopakuje réžiu filmu Wonder Woman 2, a k Ave DuVernay, ktorá by mala režírovať adaptáciu komiksu s názvom New Gods

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Warner Bros.

Súvisiace články