Na filmové plátna prichádza najnovšie spracovanie Robina Hooda, vyšla slovenská upútavka

16.5.2018|Marko Aust|

Zbojník Robin Hood z Sherwoodského lesa je vďačným námetom pre filmové spracovanie. Tento hrdina z anglických legiend žil údajne v období na prelome 12. a 13. storočia počas vládnutia kráľa Richarda I. prezývaného Levie srdce.

Úhlavným nepriateľom Robina Hooda a jeho družiny bol despotický šerif z Nottinghamu, ktorý podľa niektorých verzií legiend zneužíval svoje postavenie, vyberal vysoké dane a tyranizoval chudobných ľudí.

V najnovšom spracovaní sa v hlavnej úlohe bojovníka a hrdinu všetkých chudobných Robina Hooda predstaví Taron Egerton (filmová séria Kingsman, Orol Eddie), ktorý rozpúta vzburu proti zákernej a skorumpovanej anglickej korune. V ďalších úlohách uvidíme Eve Hewson (Most špiónov, seriál Knick) ako Marian, Jamie Foxx (Collateral, Mariňák) v úlohe Malého Johna verného priateľa Robina. Zlovestného šerifa z Nottinghamu si zahrá Ben Mendelsohn (Ready Player One, Najtemnejšia hodina).

Naposledy sme mali možnosť vidieť Robina Hooda v našich kinách v roku 2010 od Ridleya Scotta s Rusellom Crowe a Cate Blanchett v hlavných úlohách, písali sme aj recenziu. Ďalšie filmové spracovanie bolo v kinách v roku 1991 s charizmatickým Kevinom Costnerom.

Najnovšie filmové spracovanie s názvom Robin Hood od režiséra Otta Bathursta má slovenskú premiéru 29.novembra 2018.

  Foto © Forum Film Slovakia

Súvisiace články