Jake Gyllenhaal si zahrá v pokračovaní filmu Spider-Man: Návrat domov

23.5.2018|Ivet Kollarova|
Jake Gyllenhaal si zahrá v pokračovaní filmu Spider-Man: Návrat domov

Herec Jake Gyllenhaal momentálne rokuje o úlohe zloducha v pokračovaní filmovej adaptácie komiksu Spider-Man: Návrat domov. Gyllenhaal by si mal zahrať úlohu Mysteria, ktorého Marvel a tvorcovia Spider-Mana, Stan LeeSteve Ditko predstavili v komikse v roku 1964. 

Gyllenhaal by sa tak pridal k „starému“ známemu zloduchovi Vulturovi, ktorého v pokračovaní opäť stvárni Michael Keaton. Úlohu Petra Parkera a.k.a. Spider-Mana si zopakuje Tom Holland. V pokračovaní filmu Spider-Man: Návrat domov by sa rovnako mali objaviť aj Zendaya či Marisa Tomei, ktorá si v jednotke zahrala Petrovu tetu May Parker. 

Na režisérsku stoličku sa opäť posadí Jon Watts a o scenár sa postará dvojica Jonathan GoldsteinJohn Francis Daley. O produkciu filmu sa za štúdia Sony postará Amy Pascal a za štúdia Marvel ich riaditeľ Kevin Feige.

Pre Jaka Gyllenhaala to bude jeho prvá úloha v komiksovom filme. Herec známy z filmov ako Skrotená hora, Zodiac, Zdrojový kód, Bojovník, Nočné zvieratá či Život nedávno dokončil natáčanie hororového thrilleru Velvet Buzzsaw a westernu The Sisters Brothers režiséra Jacquesa Audiarda, kde si zahrá po boku Joaquina PhoenixaJohna C. Reillyho. Film odohrávajúci sa v roku 1850 v Oregone rozpráva príbeh zlatokopa, ktorý je prenasledovaný neslávne slávnym duom zabijakov, bratov Sistersových. 

Gyllenhaal sa najbližšie predstaví v režisérskom debute herca Paula Dana, Wildlife o pohľade mladého chlapca na rozpadajúce sa manželstvo jeho rodičov po tom, čo jeho otec stratí prácu a jeho matka si nájde iného muža. Vo filme exceluje herečka Carey Mulligan.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články