V príprave je ďalší Star Wars film, spinoff zameraný na postavu Boba Fett

25.5.2018|Ivet Kollarova|
V príprave je ďalší Star Wars film, spinoff zameraný na postavu Boba Fett

Šúdia DisneyLucasfilm chystajú po filme Solo: A Star Wars Story ďalšie filmy z mega úspešného Star Wars franchisu. Jedným z najnovšie ohlásených je príbeh bounty huntera Boba Fett. Režisérom a scenáristom pre film sa stal James Mangold, ktorého ostatným filmom je x-menovský Logan: Wolverine.

Spoločne s Jamesom Mangoldom bude na filme o Boba Fettovi spolupracovať Simon Kinberg, ktorý s Mangoldom napíše scenár a film bude aj produkovať. Dvojica spolupracovala aj na filme Logan: Wolverine. Postava Boba Fett bola vo filmovej sérii Star Warsu prvý krát predstavená vo filme Impérium vracia úder z roku 1980 a neskôr aj vo filme Návrat Jediho z roku 1983. 

Napriek minimum času strávenom na plátne, sa z Boba Fett stala kultová postava, ktorá si rozhodne zaslúži samostatný film. Jeho dej v tejto chvíli ostáva zahalený rúškom tajomstva. Svoj samostatný film a ďalší v rade Star Warsu dostane aj postava Obi-Wan Kenobiho, o réžiu ktorého štúdia Lucasfilm rokujú so Stephenom Daldrym

James Mangold režíroval aj oscarovský film o spevákovi Johnnym Cashovi, Walk the Line, akčný thriller s Tomom Cruisom, Zatiaľ spolu, zatiaľ nažive či western 3:10 Vlak do Yumy. Momentálne sa pripravuje na natáčanie životopisnej drámy pre štúdia Fox, Ford vs. Ferrari o víťazstve v automobilových závodoch Le Mans z roku 1966.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/archív

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...