V pokračovaní filmu Osvietenie si hlavnú úlohu zahrá Ewan McGregor

14.6.2018|Ivet Kollárová|
V pokračovaní filmu Osvietenie si hlavnú úlohu zahrá Ewan McGregor

Štúdia Warner Bros. sa po dlhých rokoch neúspešných pokusoch o financovanie projektu púšťajú do natáčania pokračovania kultového hororu Osvietenie. Štúdia budú na snímke spolupracovať s režisérom Mikom Flanaganom, ktorý pre stanicu Netflix nakrútil ďalšiu adaptáciu Kingovéhoh diela, Gerald´s Game.

Pokračovanie hitu z roku 1980, ktorý natočil Stanley Kubrick vychádza z rovnomennej knihy Stephena Kinga s názvom Doctor Sleep. Hlavnú úlohu Dannyho Torranca, malého chlapca z originál filmu s nadprirodzenými vidinami, si zahrá Ewan McGregor. Obsadenie McGregora odobril aj sám Stephen King.

Film Doctor Sleep sa zameriava na dospelého Dannyho Torranca trpiaceho traumou, ktorú utrpel ako dieťa pri udalostiach v hoteli Overlook. Stal sa z neho úplný obraz jeho násilníckeho otca Jacka, ktorého si v origináli zahral Jack Nicholson, je hrubý a pije, aby potlačil svoje vidiny. Po protialkoholickom liečení sa mu jeho schopnosti vrátia a začne ich využívať, aby pomohol umierajúcim v hospici.

V rámci týchto stretnutí nadviaže kontakt s mladým dievčaťom, ktoré má podobné schopnosti ako on a je v ohrození života skupinou s rovnakými schopnosťami. Na pozore sa musí mať aj Danny, pretože skupinka zabijakov zistila, že ich schopnosti sa dajú rozšíriť vdýchnutím „ducha“ umierajúcej osoby so schopnosťami osvietenia, najmä keď umrú násilnou smrťou.

Štúdia Warner Bros. z úspechu filmu TO zafinancujú nie len výrobu filmu Doctor Sleep, ale aj tzv. prequelu k filmu Osvietenie s názvom Overlook Hotel, ktorý je v počiatočnej fáze pred príprav.

Ewana McGregora najbližšie uvidíme vo filme štúdii Disney o obľúbenom Mackovi Pú a jeho kamarátoch s názvom Christopher Robin, ktorý príde do našich kín koncom augusta.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos/Warner Bros./Disney

Súvisiace články