Režisér Sam Mendes natočí drámu z obdobia prvej svetovej vojny s názvom 1917

19.6.2018|Ivet Kollarova|
Režisér Sam Mendes natočí drámu z obdobia prvej svetovej vojny s názvom 1917

Spoločnosť Amblin Partners, ktorej jeden zo zakladateľov je Steven Spielberg bude spoluproducentom vojnovej drámy z obdobia prvej svetovej vojny s názvom 1917. O jej réžiu sa postará režisér Sam Mendes, pre ktorého to bude jeho prvý režisérsky počin po filmoch o Jamesovi Bondovi, SpectreSkyfall.

Scenár k filmu 1917 napíše spoločne s Mendesom aj Krysty Wilson-Cairns, s ktorou spolupracoval na scenári k seriálu Penny Dreadfull. Film by sa mal začať natáčať na budúci rok v apríli s plánovanou americkou premiérou v decembri 2019. Distribútorom snímky budú štúdia Universal Pictures.

Sam Mendes sa tak vracia k spolupráci so spoločnosťou AmblinStevenom Spielbergom. V tomto zložení natočil Mendes svoj režisérsky debut Americká krása, ktorý získal päť sošiek Oscara, vrátane najlepší film a režisér. V spolupráci so Spielbergovou dcérskou spoločnosťou DreamWorks, Mendes natočil aj ďalšie významné, ocenené snímky Cesta do zatratenia (Road to Perdition) a Núdzový východ (Revolutionary Road).

Snímku 1917, pre ktorú momentálne prebieha casting na herecké obsadenie, bude s Amblin Partners co-produkovať Mendes spoločne s Pippou Harris za spoločnosť Neal Street Production.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos/archív

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...