Dnes prichádza do kín päť nových filmov, medzi nimi thriller Sicario 2, či komédia Som sexy

28.6.2018|Ivet Kollárová|

Pred tým ako sa naladíme na prázdninový mód a letné dva mesiace, ktoré do kín prinesú bohatú úrodu nových filmov, ukončíme mesiac jún piatimi novými filmami, ktoré si od dnes môžeme pozrieť v našich kinách.

Pred tromi rokmi režisér Denis Villeneuve svetu predstavil nečakaný hit, akčný thriller Sicario. V jeho pokračovaní síce prepustil réžiu Stefanovi Sollimovi a prešiel k produkcii, no vo filme Sicario 2 (Sicario 2: Day of the Soldado) sa opäť môžeme tešiť na výborný scenár Taylora Sheridana. Tentokrát sa bude hrať bez pravidiel. V pokračovaní úspešného thrilleru eskaluje vojna drogových kartelov, v ktorej neplatia žiadne pravidlá. Potom, ako narkomafia rozšíri svoje pole pôsobnosti a začne prevádzať cez americko-mexickú hranicu hľadaných teroristov, rozhodne sa federálny agent Matt Graver opäť kontaktovať záhadného Alejandra, ktorý v neľútostnom boji s miestnym bossom prišiel o celú rodinu. Jeho metódy boja so zločincami nie sú v medziach zákona, ale v istých situáciách nemá ani vláda USA iné riešenie. Keď však Alejandro unesie dcéru miestneho bossa, prekročí hranicu, spoza ktorej niet návratu. Bol by naozaj ochotný obetovať život dieťaťa v záujme nejakého vyššieho cieľa a spochybniť tým všetko, pre čo doteraz bojoval? V hlavných úlohách Josh Brolin, Benicio del Toro, Catherine Keener, Isabela Moner, Christopher Heyerdahl, Matthew Modine, Jeffrey Donovan, či Bruno Bichir.

Nemecký režisér Dennis Gansel sa pustil do adaptácie detskej knihy od spisovateľa Nekonečného príbehu, Michaela Endeho a natočil rovnomennú fantazijnú snímku Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema (Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer). Príbeh začína na malom ostrovčeku Morrowland. Žije tu len päť obyvateľov. Jedným je rušňovodič Lukáš, ktorý má starú lokomotívou Emu. Jedného dňa prišiel na ostrov poštár a priniesol záhadný balík, v ktorom je bábätko. V hlavných úlohách Henning Baum, Kao Chenmin, Andy Cheung, Christoph Maria Herbst, Rick Kavanian, Shirley MacLaine, Milan Peschel, či Hon Ping Tang.

Komička Amy Schumer sa vo svojom novom filme, Som sexy (I Feel Pretty) spojila s tímom Marc Silverstein a Abby Kohn a natočila komédiu o tom, aké to je sa konečne cítiť dobre vo svojom tele. Byť sexy je najviac a každá žena je tak krásna, ako sa sama cíti. V komédii „SOM SEXY“ hrá Amy Schumer úplne obyčajnú ženu „krv a mlieko“, ktorá po údere do hlavy začne samu seba vidieť a vnímať ako super kočku. A tiež sa podľa toho začne správať. 

Renee je obyčajná žena s ľahkou kolísavou nadváhou a s ťažko kolísavým sebavedomím. Má kámošky, má prácu, občas i priateľa, občas i na dlhšiu dobu, ale keď sa pozrie do zrkadla, vidí iba to najhoršie. Poznáte to asi tiež. Pri jednej z jázd vo fitku, kde na rotopede márne stíha nižšiu váhu, spadne a buchne sa do hlavy. Pre istotu hneď dvakrát. Keď sa preberie, zistí, že kúzla a spravodlivosť predsa len existujú. Stala sa z nej totiž neodolateľná krásavica, zrazu vyzerá ako božská supermodelka. Celý život sa od základu zmení. Má to však jeden háčik. V skutočnosti sa nič nezmenilo, špičky sú presne tam, kde boli, a ona je jediná, kto sa ako luxusná kosť vidí. 

Ale to vôbec nevadí, Renee sa cítí sexy, je božská, a život naberá na obrátkach. A každý, kto ju stretne, sa nestačí diviť. Začíná flirtovať, chce novú prácu, možno by mohla byť i modelkou, keby bola povrchná. Nebojí sa byť ľahko vyzývavá voči šéfovi a vôbec, celý svet jej zrazu leží pri nohách. Nebojí sa súťaže krásy v plavkách, a to vôbec najdôležitejšie – nebojí sa zamilovať. V ďalších úlohách bláznivej romantickej komédie se predstaví Michelle Williams, ktorá si po 4 nomináciách na Oscara strihla bláznivú komediálnu rolu. Žarty z kultu krásy, zo seba i zo sveta módy a modelingu si v tejto komédii robia skutočné sexbomby Naomi Campbell, Emily Ratajkowski alebo legenda modelingu Lauren Hutton. 

Komička Amy Schumer je provokatívna, otvorená a neberie si žiadne servítky, či už hovorí o živote, vzťahoch alebo o sexe. A o ňom hovorí veľa. Preslávila sa v žánri stand-up komédie, vydala knižný bestseller, má svoj vlastný seriál a svojich fanúšikov zabáva i v celovečerných komédiách. Komédia „Vykoľajená“, ktorú napísala a kde hrala hlavnú úlohu, získala dokonca dve nominácie na Zlatý Glóbus. Okrem spomínaných dám si vo filme zahrali aj Tom Hopper, Rory Scovel, Adrian Martinez, Busy Philipps, Jeffrey Grover, Sarah Fischer, či Kevin Kane.


Od dnes v kinách aj komédia režiséra Raja Gosnella, Psí detektív (Show Dogs). Jeden z najlepších policajných psov sa musí v prestrojení zúčastniť prestížnej výstavy psov, aby so svojím partnerom z FBI odhalili gang medzinárodných pašerákov zvierat. Vo filme si zahrali Will Arnett, Natasha Lyonne, či RuPaul. V anglickom origináli psíkom hlasy prepožičali Stanley Tucci, Alan Cumming, Shaquille O´Neal, Ludacris, Jordin Sparks, či Gabriel Iglesias. U nás sa film premieta v slovenskom znení, v ktorom budeme počuť Martina Kaprálika, Mareka Majeského, Táňu Pauhofovú, Petra Rúfusa, či Kristínu Turjanovú.

Posledným filmom týždňa je dokument od režiséra Jana Geberta, Až přijde válka. Peter Švrček, 18ročný mladík, býva u rodičov a na prvý pohľad sa nijak neodlišuje od svojich vrstovníkov. Cíti sa však byť vlastencom a pred niekoľkými rokmi založil organizáciu Slovenskí Branci. Jeho intenzívnym vojenským výcvikom „k obrane a zachovaniu národa“ uprostred slovenských lesov prešlo viac ako dvesto mladých mužov hľadajúcich vedenie a vlastnú identitu. V maskáčoch a s maketami samopalov sa podrobujú Petrovým autoritatívnym sklonom. Peter verí, že jeho organizácia má budúcnosť a plánuje jedného dňa odložiť uniformu a osloviť masy – už ako politik.

  Foto © Forum Film Slovakia / Magic Box Slovakia / Bontonfilm

Súvisiace články