Fatih Akin bude režírovať ďalšiu adaptáciu od Stephena Kinga, Firestarter

29.6.2018|Ivet Kollárová|
Fatih Akin bude režírovať ďalšiu adaptáciu od Stephena Kinga, Firestarter

Vyzerá to tak, že v Hollywoode sa roztrhlo vrece s adaptáciami kníh od Stephena Kinga. Od filmov TO, Netflixovými Gerald´s Game a 1922, cez seriál Castle Rock až po Pet Sematary, či pokračovanie filmu Osvietenie s názvom Doctor Sleep sa do produkcie dostáva ďalšia adaptácia Kingovej knihy, Firestarter (Podpaľačka), ktorá vyšla v roku 1980.

O film sa postarajú štúdia Universal Blumhouse, ktoré si najnovšie vybrali aj režiséra projektu. Stal sa ním nemecký režisér Fatih Akin, ktorý si tento rok odniesol Zlatý glóbus za najlepší zahraničný film za svoju novinku Odnikiaľ. Scenár filmu, ktorý sleduje mladé dievča s darom pyrokynézy, ktorú unesie tajná vládna organizácia, ktorá chce jej dar zneužiť ako zbraň, napíše Scott Teems.

Film Podpaľačka bol prvý krát na veľké plátna adaptovaný v roku 1984 s Drew Barrymore, Heather LocklearMartinom Sheenom v hlavných úlohách. O produkciu filmu sa postará Jason Blum a Akiva Goldsman, výkonným producentom filmu bude Martha de Laurentiis, ktorá bola producentkou originál filmu z roku 1984.

Pre režiséra Fatiha Akina to bude prvý veľký štúdiový film. Akin v roku 2004 na MFF Berlinale získal Zlatého medveďa za film Proti múru (Gegen die Wand). Film Odnikiaľ, okrem Zlatého glóbusu, bodoval aj na MFF Cannes 2017, odkiaľ si cenu pre najlepšiu herečku odniesla Diane Kruger.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...