Greta Gerwig natočí adaptáciu románu Malé ženy

3.7.2018|Ivet Kollarova|
Greta Gerwig natočí adaptáciu románu Malé ženy

Režisérka Greta Gerwig, ktorá svojím debutom, filmom Lady Bird tento rok ohúrila aj členov Akadémie, ktorí ju odmenili piatimi nomináciami na Oscara, sa so štúdiami Columbia Pictures dohodla na novom projekte. Jej ďalším režisérskym počinom bude adaptácia románu od spisovateľky Louisy May Alcott, Little Women (Malé ženy).

Známe sú aj herecké tváre, ktoré by sa mohli vo filme objaviť. A črtá sa opäť spolupráca Grety s jej hviezdami z filmu Lady Bird. O úlohách rokujú Saoirse RonanTimothee Chalamet. Impozantné sú aj ďalšie mená, a vo filme by sme mohli vidieť aj Emmu Stone, Florence PughMeryl Streep.

Román Malé ženy, ktorý sa odohráva v Massechusetts počas Občianskej vojny, sleduje štyri dospievajúce sestry Amy, Jo, Beth a Meg a ich matku, ktoré sa snažia žiť svoj každodenný život so všetkými jeho slasťami a strasťami, kým ich otec bojuje o prežitie na fronte. Román bol prvý krát sfilmovaný v roku 1994 v hlavných úlohách s Winonou Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes, Susan Sarandon, či Christianom Balom.

Meryl Streep najbližšie uvidíme v muzikáli Mary Poppins Returns, ktorý k nám dorazí 27. decembra. Trio Emma Stone, Saoirse RonanTimothee Chalamet svojim výkonmi v nových filmoch opäť útočia na Akademikov. Stone si zahrá v novinke režiséra Yorgosa Lanthimosa, The Favourite. Ronan sa objaví po boku Margot Robbie vo filme Mary Queen of Scots a Chalamet exceluje v dráme stanice Amazon, Beautiful Boy.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos/youtube

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...