Filmový kvíz: opustení na mori a záhadné ostrovy

9.7.2018|Marko Aust|

Leto je tu opäť v plnom prúde spolu s prázdninami a letnými dovolenkami. Na letnú pohodu sme opäť prichystali kvíz, ktorým si môžete precvičiť svoje znalosti u filmoch, ktoré sa venujú záhadným ostrovom či opustenými na šírom mori. 

Prajeme veľa zábavy a zároveň aj príjemné a pohodové prežitie prázdnin či letných dovoleniek.

Otázka č.1
Vo filme Stroskotanec (2000) od Roberta Zemeckisa si Tom Hanks zahral zamestnanca kuriérskej spoločnosti. Po havárii lietadla, ktorým cestoval sa ocitne na opustenom ostrove, kde musí prežiť boj o holý život. Koľko mal nominácií na Oscara a ktoré vyhral?
3 nominácie a 2 výhry
2 nominácie bez výhry
1 nominácia a 1 výhra
bez nominácie
Otázka č.2
Seriál Nezvestní pojednáva o skupine stroskotancov, ktorí prežili pád lietadla a dostanú sa na ostrov kdesi na Tichom oceáne. Počas pobytu na ostrove zisťujú, že ostrov skrýva záhadné tajomstvá. Koľko sérii mal?
5
6
7
8
Otázka č.3
Leonardo DiCaprio si vo filme Prekliaty ostrov (2009) zahral maršála, ktorý je s kolegom vyslaný na izolovaný ostrov vyšetriť záhadné zmiznutie nebezpečnej vrahyňe z ústavu pre duševne chorých. Kto režíroval film?
Martin Scorsese
Stephen Spielberg
Robert Zemeckis
Ridley Scott
Otázka č.4
V snímke Smrtiaci príliv (2016) si vyšla za krásneho počasia Nancy na surfovanie. Čoskoro sa surfovanie zmení na peklo a zranenej Nancy sa podarí dostať na bóju vzdialenej 200 metrov od pobrežia. Z mora sa totiž vynorila hrozba. O akú hrozbu išlo?
tajfún
piráti
pirane
žralok
Otázka č.5
Romantický film s názvom Modrá lagúna (1980) pozná určite väčšina skôr narodených. Dvojica detí Emmeline a Christopher sa spolu s Paddym Buttonom dostali na opustený tropický ostrov. Paddy Button po čase na ostrove zomrie, čím bol?
dôstojník
kuchár
obchodník
vojak
Otázka č.6
Snímka Ostrov Dr. Moreau (1996) približuje pracovníka OSN Edwarda Douglasa, ktorý stroskotá na exotickom ostrove, kde naďabí na doktora Moreaua. Ten pracuje na šialenom experimente - skríženie ľudských a zvieracích génov. Kto si zahral toho doktora?
Paul Newman
Robert Redford
Marlon Brando
Sean Connery
Otázka č.7
Na ostrove stroskotala aj dvojica Quinn (Harrison Ford) a Robin (Anne Heche) vo filme Sedem dní a sedem nocí (1998). Čím bola Robin?
právnička
realitná maklérka
detská lekárka
redaktorka časopisu
 
  Foto © Depositphotos | 20th Century Fox

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...