film Hory majú oči 2 (2007)
Film Hory majú oči 2 (2007)
Články (1)

Réžia:

Martin Weisz

Žáner:

Horor | Romantický | Thriler

Krajina

USA

Dĺžka filmu

89 min

Slovenská premiéra:

19.7.2007 (Tatrafilm)

Pôvodný názov:

The Hills Have Eyes 2

V dejinách modernej hrôzy sa nájde len zopár snímok, ktoré na publikum zapôsobili tak silno ako kultová klasika amerického filmára Wesa Cravena z roku 1977. Drsný, divoký a napínavý príbeh Hory majú oči o obyčajnej rodinnej dovolenke, ktorá sa naraz zmení na boj o holý život.
Divokými víziami majstra hororu Wesa Cravena, ktorý sa spolu s Marianne Maddalenou a Peterom Lockeom k novému projektu pripojil ako producent, sa po necelých 30 rokoch inšpirovali mladí nádejní filmári - pôvodom francúzsky režisér Alexandre Aja a spoluscenárista Grégory Levasseur. Mrazivý hororový príbeh preniesli do 21. storočia a prepožičali mu novú, brutálnu a znepokojujúcu vizuálnu podobu, ktorá má potenciál vydesiť ďalšie generácie filmových fanúšikov.
Po krátkom čase na ňu nadväzuje voľné pokračovanie, pod ktoré sa podpísal nemecký režisér Martin Weiss. Jednotka vojakov Národnej gardy má namierené na základňu v Novom Mexiku, kam majú v rámci rutinnej misie priviezť vybavenie pre skupinu jadrových vedcov. Keď však prídu na odľahlé výskumné pracovisko, nájdu ho celkom opustené.
Zachytia tiesňový signál zo vzdialených hôr a rozhodnú sa vydať do kopcov na záchrannú výpravu, pretože si myslia, že by sa tam mohli ukrývať stratení vedci. No netušia, že kráčajú priamo do náručia ľudožrútskych mutantov, ktorých vražednému besneniu kedysi podľahla rodina Carterovcov.
Tentoraz je hrozba ešte desivejšia. Patriarcha mutantov Papa Hades má v pláne nechať nažive všetky chytené ženy, aby svojmu kmeňu zabezpečil prežitie. Skupina vojakov, ktorej členmi sú i ženy, sa musí pevne zomknúť, aby dokázala obstáť v boji proti nepriateľovi, odhodlanému nedať votrelcom najmenšiu šancu.