film Démoni (2007)
Film Démoni (2007)

Démoni (2007)

film Démoni (2007)
Film Démoni (2007)

Réžia:

Róbert Šveda

Žáner:

Komédia | Dráma

Krajina

Slovensko

Dĺžka filmu

105 min

Slovenská premiéra:

15.11.2007 (Continental-film)

Pôvodný názov:

Démoni

Vianoce. Tri ženy. Tri príbehy. A túžba po láske, v ktorej sa vždy veľmi dobre ukrývajú – démoni... Nový slovenský poviedkový film a debut mladého režiséra Róberta Švedu prináša tri ucelené príbehy, ktoré spája čas Vianoc.
Tri ženské hrdinky – dvadsaťročná naivná Soňa, ostrieľaná tridsiatnička Dáša a krehká štyridsiatnička Klára sa v čase Vianoc snažia nájsť lásku, tak príznačnú pre toto obdobie. Napokon však budú musieť hľadieť do očí démonom, svojmu strachu, bolesti a trápeniam. Na vianočnom stromčeku však možno bliká malé svetielko nádeje. Dokážu ho nájsť?
V prvej poviedke prinesie náhoda do života mladej Soni asistenta z televízie Patrika a na chvíľu jej dá pocítiť mámivý "ošiaľ" zvaný láska. Dáša, hrdinka druhej poviedky, zas pred čímsi uteká do krásnych, ale na Silvestra pustých Pienín, kde prekvapí starú známosť Marcela. Tretia hrdinka Klára sa dostáva do súkolia osudu po tom, čo prizná manželovi neveru a ako trest si vyberá naplnenie jeho prapodivného priania...
Film Démoni je o podstatných a zároveň veľmi krutých okamihoch v živote každej ženy, ktoré však na prvý pohľad vyzerajú veľmi banálne. Tragika sa tu mieša s komikou, ktorá vychádza z našich každodenných životných situácií.