film Zoznámte sa s Daveom (2008)
Film Zoznámte sa s Daveom (2008)
Fotogaléria (2) | Video (1)

Réžia:

Brian Robbins

Žáner:

Komédia | Sci-Fi

Krajina

USA

Dĺžka filmu

90 min

Slovenská premiéra:

14.8.2008 (Tatrafilm)

Pôvodný názov:

Meet Dave

Josh má dvanásť a a je vášnivý astronóm - amatér. Jedného večera objaví na nebi rýchlo sa približujúci malý meteorit, ktorý nakoniec skončí v jeho akváriu medzi rybičkami. To ale Josh ešte netuší, že je to len začiatok. O niekoľko dní totiž na Zemi pristáva vesmírna raketa s mimozemskou posádkou, ktorá má pomocou tohto meteoritu odčerpať všetku pozemskú vodu, aby zachránila svoju planétu. Raketa zvonku vyzerá ako obyčajný pozemšťan, ale v skutočnosti je to tá najdokonalejšia mimozemská loď, akú kedy svet videl. Jej posádku tvorí stovka maličkých astronautov a jeden rovnako mrňavý kapitán Dave (Eddie Murphy). Po pristátí sa musí Dave naučiť poriadne chodiť, ale sotva sa mu to podarí, zrazí ho auto, ktoré riadi Joshova bláznivá matka – maliarka so sklonom zamilovať sa do skutočne podivných chlapíkov.
Zamiluje sa i Dave a veľmi rýchlo sa presvedčí o pohostinnosti našej planéty. Aj ostatní členovia posádky si čoskoro uvedomia, že by bolo strašné Zem zničiť, lenže druhému dôstojníkovi pozemšťania k srdcu práve neprirástli, a tak nevidí dôvod, prečo našu planétu nevyužiť k záchrane tej vlastnej. Zatiaľ čo druhý dôstojník chystá prevrat, Dave sa musí vysporiadať s dvomi všetečnými policajtmi, ktorí na rozdiel od svojich šéfov tušia, že tu by na nich mohol číhať kolosálny objav.
Eddie Murphy sa filmom Zoznámte sa s Daveom vracia na pole detského a rodinného filmu. Celý príbeh sa točí okolo jeho vzťahu s malým Joshom a situácií, ktoré môžu nepripraveného mimozemšťana na našej planéte zaskočiť. Centrifúga, súťaž v jedení hot dogov, pohárik alkoholu alebo trebárs obyčajné semafory sú pre Davea neprekonateľné prekážky. Eddie Murphy však v týchto situáciách exceluje či už ako raketa alebo jej kapitán. Film tak pripomína jeho herecké eskapády v divácky veľmi úspešných filmoch, ako bola séria o Dr. Doolittlovi. Komédia Zoznámte sa s Daveom je určená hlavne najmladším divákom, ktorých vzorom môže byť malý Josh – bystrý školák, ktorý to síce u spolužiakov nemá ľahké, ale vie si stáť za svojím názorom. A nakoniec to je on, kto Daveovi a jeho posádke pomôže pochopiť človeka ako stvorenie s mnohými slabosťami i nezameniteľnými prednosťami.