HODNOTENIE

Silentname
Do odpadu tento film hádzať nebudem, lebo predsa len musím uznať kvalitu kamery a film miestami vyzerá veľmi pekne, ale inak je to skutočne poriadny prešľap. Prvý problém - meno Anastasia Steele je viac komické než dobré. Druhý problém - vo vzťahu Any a Christiana chýba akákoľvek iskra. Tretí problém - hudba je tu maximálne rušivá a vôbec film neťahá. Skôr pôsobí ako keby chceli vyplniť prázdne miesta niečím, čo mi tam vôbec neladí. Štvrtý problém - Keďže sa film sústredí na lásku bez akejkoľvek iskry, za chvíľku je film nuda. Piaty problém - Chcelo to viac sexu, ktorý ťahal knihy. Nedá sa na to pozerať bez toho, aby film nezačal nudiť, a aby človek nemal pocit, že je film roztiahnutý a nič človeku nedáva. Je to to isté ako v Jupiter Ascending. Plus záver je absolútne strašný, keď Ana dobrovoľne chce, aby jej predviedol spôsob potrestania. A potom ho už nechce ani vidieť... A asi najviac ma prekvapuje, že sú fakt ľudia, ktorí v tom vidia kvalitu filmového alebo literárneho sveta. Kam sa nám to podarilo klesnúť? Úprimne.
abeslaney
Tento film zaujme možno nadržaných násťročných teenagerov. Film bieda, herecké výkony bieda, dej o ničom, také soft porno s nádychom kvázi romantiky. Filmu sa vyhnite, teda pokiaľ vás tam neprinúti isť vaša drahá polovička :-) Knihu som síce nečítal, ale podľa toho čo som videl na plátne to bude nejaký brak.
rony
yves16
Ako sa už tu spomínalo, vďaka mediálnej masáže sa od filmu očakávalo viac, pôvodné knižné spracovanie nebolo síce najhoršie, čo sa však o filmovom spracovaní žiaľ povedať nedá. Nebyť tej predlohy bestselleru, podobný príbeh nájdete na telenovelách, ktorými nás dennodenne kŕmia naše televízne stanice. Žiadne zvraty, gradujúci dej, stupňujúce napätie od filmu neočakávajte. A navyše mi ani herci nesadli hlavne Jamie Dornan. Film mal potenciál byť lepším, takto je to len sklamaním.
hornblower
50 odtieňov nudy, filmu tiež uškodila tá masážna prehypeovanosť.