film Stratený v džungli (2017)
Film Stratený v džungli (2017)
Video (1) | Články (2)

Réžia:

Greg Mclean

Žáner:

Dráma | Thriler

Dĺžka filmu

115 min

Slovenská premiéra:

28.12.2017 (Bontonfilm)

Pôvodný názov:

Jungle

Strhujúci film Stratený v džungli vznikol podľa ťažko uveriteľného skutočného príbehu, v ktorom sa dobrodružný výlet zmenil na boj o život za hranicami ľudských možností. V hlavnej úlohe exceluje Daniel Radcliffe. Ako stroskotanec v nekonečnom dažďovom pralese čelí drsným nástrahám a výzvam, na aké Harry Potter ani nepomyslel.

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria.

Film bol natočený podľa príbehu Yossiho Ghinsberga a jeho rovnomenného knižného bestselleru, ktorý zničenú expedíciu a boj o holý život opisuje.

Človek versus príroda. Bezvýchodisková situácia proti nesmiernej vôli. Hrdinovia, ktorí v súboji s vyčerpaním a vlastnými démonmi objavujú silu prežiť. Príbehy, z ktorých naskakuje husia koža pri pomyslení, že sa skutočne stali a že utrpenie filmových hrdinov skutočne niekto prežil. Stratený v džungli sa radí do skupiny filmov, ako boli 127 hodín alebo Prežiť