film Pračlovek (2018)
Film Pračlovek (2018)
Fotogaléria (9) | Video (1)

Réžia:

Nick Park

Žáner:

Animovaný | Dobrodružný | Komédia | Rodinný | Fantasy

Krajina

Veľká Británia | Francúzsko

Dĺžka filmu

89 min

Slovenská premiéra:

22.2.2018 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Early Man

Príbeh animovanej komédie Pračlovek sa odohráva v dávnej dobe, keď po našej Zemi ešte putovali mamuty a ľudia si vážili svoje rodné jaskyne. Britské štúdio Aardman Animations na čele s oscarovým režisérom Nickom Parkom po filmoch ako Slepačí úlet, Wallace a Gromit a Ovečka Shaun prichádza s filmom o stretnutí civilizácií. Zvíťazí doba kamenná alebo bronzová?

Dug je typický neohrozený hrdina doposiaľ žijúci v pomerne pokojne prebiehajúcej dobe kamennej. A teraz spolu so svojím štvornohým priateľom musí zachrániť svoj kmeň a milovaný domov pred veľkou hrozbou. Vtrhla k nim totiž doba bronzová v čele s podlým lordom. Dug sa nakoniec vďaka náhode ocitá priamo uprostred nepriateľského územia a tam staví budúcnosť svojho kmeňa do podivnej hry, v ktorej sa dve rovnako veľké skupiny bojovníkov snažia kopať do koženej gule.

Dug má jedinú šancu: naučiť seba a ďalších desať riadne nemotorných praľudí hrať futbal a následne vyhrať zápas proti elitnému reprezentačnému klubu Real Bronzio. Len tak môžu získať späť svoje územie. To sa zdá spočiatku absolútne nemožné. Vyzerá to skôr na úplnú katastrofu, totálny debakel a po ňom nasledujúcu dlhodobú drinu v baniach víťaznej civilizácie. Našťastie sa im podarí získať na svoju stranu veľkú futbalovú fanúšičku Tynu a vďaka jej trénerskym metódam využívajúcim aj bublajúce sopky a vriace gejzíry sa všetko začína obracať k lepšiemu. Dokáže však doba kamenná poraziť dobu bronzovú? Vyhrá Dug a jeho tím zápas a získa späť svoje územie? Nič nie je isté.