serial Panelák (2008)
TV seriál Panelák (2008)

Panelák (2008)

serial Panelák (2008)
TV seriál Panelák (2008)

Réžia:

Tomáš Jančo

Žáner:

Komédia

Krajina

Slovensko

Dĺžka filmu

31 min

Pôvodný názov:

Panelák

Niekde v Bratislave stojí trojposchodová tehlová bytovka. Ale všetci jej obyvatelia jej na počudovanie hovoria panelák. Na prízemí sa nachádza bar - obľúbené miesto miestnych obyvateľov, chodba, poštové schránky a prázdny priestor po bývalej herni. Na prvom poschodí býva Milan Kordiak, daňový poradca, ktorého nie neprávom upodozrievajú so stykom s podsvetím. Oproti nemu má byť profesor na dôchodku Emil Blichár s manželkou Janou Nitschneiderovou. Na druhom poschodí je koncetrácia obyvateľov omnoho väčšia. Gynekológ Michal Bajza s manželkou Zuzanou majú tri deti, v byte oproti zasa býva Jakub Švehla s manželkou Ivanou a mamou. Iba tretie poschodie bolo dlhší čas prázdne. Teraz má však novú nájomníčku - do paneláku sa prisťahovala atraktívna Agáta z Nových Zámkov, ktorá chce v hlavnom meste podnikať.

Denný seriál bude postupne mapovať vzťahy medzi jednotlivými obyvateľmi i návštevníkmi domu, sledovať ich radosti, starosti, lásky, malé či väčšie vojny. Každá postava má svoje komické i tragické prvky, neresti aj tajomstvá. Postupne sa v seriáli objaví množstvo ďalších postáv či postavičiek, ktoré významne zasiahnu do deja, nebudú chýbať ani špeciálni hostia.

Seriál sa začal vyrábať v januári 2008 a momentálne je naplánovaných 184 častí. V ateliéri na Kolibe vyrástol kompletný interiér budovy so zariadenými bytmi, barom, chodbami, dvoma výťahmi, nedávno pribudla aj ordinácia doktora Bajzu. Exteriéry vznikajú pred reálnym domom v bratislavskej časti Vrakuňa. Titulná pieseň je od skupiny Desmod, ktorá špeciálne pre Panelák upravila svoju skladbu Lavíny.