serial Dallas (1978)
TV seriál Dallas (1978)

Dallas (1978)

serial Dallas (1978)
TV seriál Dallas (1978)

Žáner:

Dráma

Krajina

USA

Dĺžka filmu

45 min

Pôvodný názov:

Dallas


Naftoví magnáti z rozvetvenej rodiny Ewingovcov medzi sebou opäť rozohrávajú mocenské intrigy. Veď ovládnuť zlatú baňu na Southforskom ranči láka nielen zákonných dedičov, ale aj ich manželky a milenky!

Sledujte ďalšie príbehy bohatej rodiny Ewingovcov plné bojov o moc, ale aj lásku či uznanie, rovnako však v nich nechýba ani nenávisť, závisť a podrazy.

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom „Jockom“ Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor „Miss Ellie“ (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross „J. R.“ Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzeným vládcom rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur „Gary“ (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ).

Seriál sa nakrúcal plných 14 sezón, spolu vzniklo 357 epizód a niekoľko špeciálov. Pre mnohých hercov sa stal skutočne životnou úlohou, čo potvrdili na viacerých výročných stretnutiach štábu a hercov.