Očakávaný film Bathory má definitívne stanovený dátum slovenskej premiéry: 10.7.2008

21.4.2008|tlačová správa JJ Film Slovakia|
Očakávaný film Bathory má definitívne stanovený dátum slovenskej premiéry: 10.7.2008

Historický veľkofilm Bathory Juraja Jakubiska o Čachtickej pani, ktorá sa podľa legendy kúpala v krvi panien a ktorá je prezentovaná ako najväčšia vrahyňa všetkých čias, má oficiálne stanovený dátum premiéry.

Bathory bude vo svetovej premiére uvedená na MFF v Karlových Varoch. V slovenských kinách sa bude premietať v 12 kópiách od 10.7.2008, kedy je distribučná premiéra filmu pod hlavičkou spoločností BONTONFILM a TATRAFILM.

Technické komplikácie, kvôli ktorým sa premiéra posúvala už sú vyriešené. „Zvuk sa teraz dokončuje v Čechách a v Spojených štátoch, zároveň prebiehajú práce na dabingu slovenskej verzie filmu. Intenzívne už pracujeme aj na upútavkách a materiáloch na propagáciu,“ potvrdzuje šéfka produkcie Jakubisko Filmu Markéta Zahradníková

Juraj Jakubisko oslávi tento rok 70. narodeniny

Uvedenie svojho veľkolepého historického filmu do kín môže režisér Juraj Jakubisko brať ako dar k svojmu životnému jubileu. 30. apríla totiž režisér oslávi svoje 70. narodeniny. 
Jubileum Juraja Jakubiska pripomenú v najbližšom čase dva filmové festivaly.

Na Festivale v Karlových Varoch, prevezme Jakubisko Kryštálový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografie. Na jeho počesť bude vo veľkej sále po prvý krát  premietnutá Bathory.

Festival českých filmov Finále naopak využije Juraja Jakubiska k odovzdaniu jednej z hlavných festivalových cien a na slávnostnom ukončení festivalu bude v rámci sekcie Jubilanti uvedený Jakubiskov film Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý.

Alžbeta Bathory s hlasom Zuzany Stivínovej

zhľadom k medzinárodnej koprodukcii a zahraničnej distribúcii bol celý film natáčaný priamo v anglickom jazyku. V českej verzii bude mať grófka Báthoryová, ktorú stvárnila anglická herečka Anna Friel, hlas Zuzany Stivínovej. Výber slovenskej herečky, ktorá zapožičia Alžbete svoj hlas, prebieha v týchto dňoch.

  Foto © JJ Film Slovakia

Súvisiace články