STV pozastavila vysielanie seriálu Obchod so šťastím

9.9.2008|-ts-|
STV pozastavila vysielanie seriálu Obchod so šťastím

Slovenská televízia sa rozhodla k 8. septembru 2008 pozastaviť vysielanie seriálu Obchod so šťastím z viacerých dôvodov. Tým najdôležitejším je umožniť jeho sledovanie maximálnemu počtu divákov, ktorí oň prejavia záujem, pretože ide o kvalitný seriál s vynikajúcim hereckým obsadením.

Najzávažnejším dôvodom bol počet divákov, ktorých seriál oslovil vo vysielacom čase od 18:45 do 19:15, pohybujúci sa hlboko pod deklarovaným odhadom. Táto skutočnosť bola následné zneužívaná k spochybňovaniu kvality seriálu, a teda v konečnom dôsledku kvality jeho tvorcov.

Potrebné je poznamenať, že formát denného seriálu nie je programovým rozhodnutím súčasného manažmentu, rovnako ako jeho pôvodné plánované projektovanie na podvečerný vysielací čas, ktoré sme sa rozhodli zohľadniť.

Nový spôsob vysielania seriálu Obchod so šťastím predpokladá maximálne uspokojenie záujmu divákov o jeho sledovanie. Okrem samotného vysielacieho času, ktorý však sám o sebe ešte nie je zárukou úspechu seriálu, o diváckom záujme rozhoduje najmä skutočnosť, či ich osloví svojim príbehom a spracovaním, a tiež spôsobom a formou, akou je promovaný.

V každom prípade sme presvedčení, že pripravovanou zmenou urobíme maximum pre priblíženie seriálu Obchod so šťastím divákom. Táto zmena zohľadní aj doteraz zozbierané podnety a pripomienky zo strany našich divákov.

Na druhej strane nás veľmi mrzí, že médiá neopodstatnene zveličujú programový krok manažmentu STV, ktorý je bežným nástrojom v prípade nasadzovania programov do vysielania, keď sa ukáže, že je vhodnejšie prikročiť k zmene, ako zotrvať v danom stave. Členovia manažmentu venujú patričnú pozornosť komunikácii s divákmi a oceňujú ich podnety.

Som presvedčená, že STV v jesennej programovej štruktúre priniesla množstvo kvalitných noviniek pre rôzne cieľové divácke skupiny, ktoré by si zaslúžili minimálne obdobnú pozornosť médií.

O ďalšom osude seriálu Obchod so šťastím bude STV divákov aj médiá informovať po prijatí rozhodnutí.

Petra Kolevská
riaditeľka programu STV

  Foto © STV

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...