Anne Hathaway si v životopisnom filme zahrá Judy Garland

24.3.2009|Webnoviny|
Anne Hathaway si v životopisnom filme zahrá Judy Garland BRATISLAVA 24. marca (WEBNOVINY) - Americká herečka Anne Hathaway stvárni Judy Garland vo filmovej a divadelnej adaptácii životopisu Get Happy: The Life of Judy Garland (2001) Geralda Clarka. Snímka o živote legendárnej herečky a speváčky vznikne pod hlavičkou The Weinstein Company. Projekt zatiaľ nemá scenáristu ani režiséra.

Judy Garland, vlastným menom Frances Gumm, sa narodila 10. júna 1922. Profesionálne vystupovala už od troch rokov. Ako herečka debutovala v krátkometrážnom muzikáli Malé speváčky (1936). Preslávila sa snímkou Čarodejník z krajiny Oz (1939), za ktorú získala osobitné ocenenie Akadémie filmových umení a vied Juvenile Award ako najlepšia mladá herečka roka. Za výkon vo filme Zrodila sa hviezda (1954) ju ocenili Zlatým Glóbusom. Vyslúžila si aj dve nominácie na Oscara. Okrem herectva sa venovala aj hudbe - jej koncertný album Judy at Carnegie Hall (1961) získal päť cien Grammy. Zatiaľ čo v kariére sa jej darilo, v súkromnom živote bojovala so závislosťou od drog. Bola päťkrát vydatá. Z manželstva s Vincentom Minnellim sa jej narodila dcéra - herečka a speváčka Liza Minnelli. Judy Garland zomrela 22. júna 1969 vo veku 47 rokov.

Dvadsaťšesťročná Anne Hathaway patrí k stúpajúcim hviezdam Hollywoodu. Upozornila na seba hlavnou postavou v rodinnej komédii Denník princeznej (2001). Nasledovala oscarová Skrotená hora (2005) a v roku 2006 hlavná postava v komédii Diabol nosí Pradu. V roku 2009 bola nominovaná na Oscara za hlavnú postavu v dráme Rachel sa vydáva (2008).   Foto © Warner Bros

Súvisiace články