Private Practice - prierez seriálom

7.4.2009|Monika Gašpareková|
Private Practice - prierez seriálom

Autorka Shonda Rhimes, držiteľka Zlatého Glóbusu za seriál Klinika Grace, prináša nový príbeh o tom, ako začať žiť novú etapu svojho života.

Addison Forbes Montgomery je renomovaná chirurgička. Potom ako opustila Kliniku Grace v Seattli, ako sa jej rozpadlo manželstvo s Derekom “McDokonalým” Shepherdom, a skončil jej vzťah s Markom “McSexi” Sloanom, odsťahuje sa Addison do Los Angeles za víziou slnečných lúčov a lepších pracovných príležitostí.

Addison sa znovu stretáva so starými priateľmi z medicíny, Naomi a Samom Bennettovými (čerstvo rozvedení), a zamestnáva sa v ich luxusnom Oceanside Wellnes centre v Santa Monike.

Naomi je špecialistka na plodnosť a hormonálnu liečbu a majiteľka centra. Jej exmanžel Sam je internista, z ktorého “pomôž-si-sám” - knižky spravili slávnym lekárskym guru. Naomi a Sam spolu vychádzajú iba  kvôli ich pubertálnej dcére Maye, a kvôli centru, ale ich vzťah je ledva priateľsky.

Pediatrom kliniky je Dr. Cooper Freedmen, ktorého profesionálne úspechy nezodpovedajú jeho labilnému súkromnému životu. Je pravidelným návštevníkom internetovej zoznamky, avšak má smolu na nesprávne ženy a tak sa aj jeho rande končí takmer vždy zle.

Cooperovou  najväčšou oporou je jeho kamarátka Dr. Violet Turnerová, ktorá nie je v láske o nič úspešnejšia.  Hoci je schopná skvele poradiť svojím pacientom keď riešia problémové vzťahy, je tvrdá a odhodlaná, ale nedovolí aby niekto nazrel do jej zraneného vnútra. V jej srdci ostali trhliny po nedávnom rozchode s ex priateľom, ktorý na ňu už zabudol a oženil sa.

Dr. Pete Wilder je špecialista na alternatívnu medicínu a pracuje v centre. Je atraktívny a je si tým vedomý. Pete by bol dobrým úlovkom pre každú ženu,  už padol do oka Addison, aj ona jemu. I keď chemická príťažlivosť medzi nimi je okamžitá a zreteľná, Pete sa navonok správa arogantne a príliš sebavedomo. Je to však iba spôsob, ako ukrýva svoju slabosť. Vo vnútri ešte stále smúti za svojou ženou, ktorá tragicky zahynula pred ôsmimi rokmi, a od tej doby sa Pete márne snaží nadviazať kontakt so ženami. S Addison, ktorá začína nanovo v LA, má Pete šancu na nové začiatky.

Svedkom tohto všetkého je recepčný, William Dell Parker. Mladý, nepredvídateľný a sebavedomý. Dell možno vyzerá ako bezstarostný surfer, ale v skutočnosti sa hlboko zaujíma o lekársku profesiu. V Addison vidí svoju učiteľku a usiluje sa uskutočniť svoj sen – stať sa pôrodným asistentom.

Do priameho konfliktu sa doktori dostávajú s Charlotte King, primárom zo susednej  nemocnice. Južanka, ktorá nestrpí hlupákov, a myslí si, že ich lekárske metódy a starostlivosť o pacientov sú neortodoxné a preto horšie ako tie jej.

Pozvánka, ktorú Addison dostala od starej priateľky ju priniesla do nového mesta a nového života plného nádeje. V Oceanside Wellnes centre sú doktori odhodlaní a skúsení, avšak je to ich súkromný život, ktorý potrebuje trochu viac praxe.

Dr. Addison Forbes Montgomery (Kate Walsh)

Dr. Addison Forbes Montgomery je jedna z najprednejších neo-pôrodníckých chirurgov na svete. Zamestnáva sa v Oceanside centre, potom ako síce krátko, ale významne pôsobila na Klinike Grace v Seattli, kde šéfovala jednotke intenzívnej starostlivosti o novorodencov, pracovala na niekoľkých závažných prípadoch, ako aj na pôrode pätorčát. Dr. Montgomery je aj pôrodníčka a gynekologička.

Hoci sa Dr. Montgomery cíti v Oceanside centre ako „votrelec“, v podstate nie je vôbec cudzincom v skupine. S Dr. Naomi Bennettovou a Dr. Samom Bennettom sa stretla už dávno na medicíne. Títo traja ostali  blízkymi priateľmi a dúfali, že jedného dňa spolu budú opäť pracovať. Addison, pôvodne z Manhattanu, sa teší na život v Los Angeles. A vraví, že ak nebude liečiť pacientov, tak bude buď nosiť jeany, prechádzať sa po pláži alebo tancovať nahá.

Dr. Violet Turner (Amy Brenneman)

Dr. Violet Turner je psychiatrička, ktorá sa špecializuje na psychoterapiu  dospelých a dospievajúcich. Prezentovala sa na rôznych významných konferenciách a publikovala články v žurnáloch ako “American Journal of Psychiatry” a “Annals of Clinical Psychiatry”.

Dokonalá, bystrá a sebaistá, Dr. Turnerová si o sebe myslí, že nie je len tak hocijaká priemerná psychiatrička. Nepochybne žije podľa metód, ktoré učí aj svojích pacientov: Myslite pozitívne. Predstavte si svoj osud.   Dr. Turnerová verí, že každý je strojcom svojho vlastného šťastia, nech sa deje čokoľvek.

Dr. Pete Wilder (Tim Daly)

Dr. Pete Wilder prináša do centra silu holistického liečenia. Špecializuje sa na formy východnej alternatívnej a doplnkovej medicíny. Bylinkár, ktorý strávil 5 rokov v Číne študovaním alternatívnej medicíny. Zaoberá sa akupunktúrou a inými formami alternatívnej medicíny. Taktiež prednášal o orientálnej a východnej medicíne.

Dr. Wilder vypracuje pre svojích pacientov kompletný holistický plán pôrodu. Tehotné ženy ho za to zbožňujú. Je zodpovedný za ustanovenie pravidla “žiadne vzťahy na pracovisku” medzi lekármi v centre. Vdovec Dr. Wilder vraví, že si začína užívať život v Los Angeles.

Dr. Sam Bennett (Taye Diggs)

Dr. Sam Bennett, alebo Doktor “Cíť sa lepšie”, ako ho poznajú pacienti na celej planéte, je ďalším zakladateľom centra a internista. Je autorom najlepšie sa predávajucej náučnej knihy, Body Language: The Mind-Body Connection. (Reč tela: Spojenie medzi telom a mysľou).

Dr. Bennett stretol Naomi na Univerzite v Kolumbii, kde obaja študovali medicínu. Títo dvaja sa vzali, ale nedávno sa rozviedli. Ich dcéra Maya žije s mamou. Dr. Bennett žije na pláži v Malibu, kde sa pravidelne zhovára a varí kurča pre svojho psa menom Thurgood Marshall (meno po prvom afro-americkom sudcovi).

Dr. Naomi Bennett (Audra McDonald)

Dr. Naomi Bennett je špecialistka na plodnosť, reprodukčnú endokrinológiu, a hlavne zakladateľka a majiteľka centra. Medicínu dokončila na Univerzite v Kolumbii. Síce jej hlavným oborom je plodnosť, je tiež certifikovaná na pôrodníctvo a gynekológiu.

Dr. Bennettová žije v Hancock Parku, kde si užíva svoje obrovské množstvo syrových koláčikov. Za tým samozrejme nasleduje každý večer hodina na stacionárnom bicykli a hodiny Pilatesu tri krát do týždňa. Naomi má 13 ročnú dcéru Mayu, o ktorej má pocit, že dospieva až príliš rýchlo.

Dr. Cooper Freedman (Paul Adelstein)

Dr. Cooper Freedman je pediatrom na klinike. Je členom Americkej Akadémie Pediatrov. Oddaný a úspešný lekár, duchom ale stále teenager.

Dr. Freedman sa chváli tým, že dokáže deti rozosmiať. Je fascinovaný všetkou novou technológiou, hlavne internetom. Takže nie je žiadnym prekvapením, že Dr. Freedman veľmi rád surfuje po webe každú voľnú sekundu.

Dr. Charlotte King (KaDee Strickland)

Dr. Charlotte King je momentálne primárom v St.Ambrose nemocnice v Santa Monike.
Je najmladšou lekárkou s takouto pozíciou po prvý krát od založenia nemocnice.
Dr. Kingová získala svoj titul lekára na Yale univerzite.

Lekári z Oceanside Wellnes centra s ňou a jej nemocnicou úzko spolupracujú, aby pacientom zaistili tú najlepšiu starostlivosť.

William 'Dell' Parker (Chris Lowell)

William 'Dell' Parker Vás privíta so šťastným úsmevom na tvári keď navštívite Oceanside Wellness centrum. Je viac než len recepčný, vykonáva svoje každodenné povinnosti tak aby všetko klapalo tak ako má. Za to sú mu všetci nesmierne vďační. Dell nedávno dosiahol titul ošetrovateľa.

Dell je momentálne študentom na South Bay ošetrovateľskej škole. Prax z pôrodníctva získava asistovaním lekárom pri pôrodoch. Dell chodí rád surfovať počas obedovej prestávky.

Kate Walsh - minibiografia

Kate Walsh sa narodila v San Jose, Kalifornia, 13 októbra 1967. Vyrastala v San Jose a čiastočne v Tuscone v štáte Arizona, potom navštevovala Univerzitu v Arizone, kde sa dostala k miestnemu divadlu. Neskôr sa presťahovala do Chicaga, kde účinkovala v miestnych divadlách. Pracovala v Národnom verejnom rádiu, v produkcii rádiovej hry “Born Guilty”. Kate sa časom presťahovala do New Yorku a pripojila sa k hereckej komediálnej skupine “Burn Manhattan”, účinkovala v niekoľkých Off-Broadway hrách .
Jej prvé veľké účinkovanie na obrazovke prišlo vo filme  "The Drew Carey Show" (1995), kde stvárnila Niki Fifer, Drewovu priateľku a ženu, ktorá bojuje so svojou váhou.
Hrala v seriáli „The Mind of the Married Man“ (2001) a v sitkome „The Norm show“ (1999).

Zdroj:  Moviemania.sk Foto © ABC

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...