Domáca novinka sa v kinách postaví proti Wolverinovi

27.4.2009|Webnoviny|
Domáca novinka sa v kinách postaví proti Wolverinovi BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) - S aprílom sa slovenské kiná rozlúčia dvoma filmovými novinkami. Domáca dráma Nedodržaný sľub sa postaví proti jednému z najočakávanejších filmov roka - X-Men Origins: Wolverine.

Snímka Nedodržaný sľub v réžii Jiřího Chlumského je skutočným príbehom židovského chlapca Martina Friedmanna, ktorému dal silu prežiť sľub, ktorý chcel splniť. Udalosti rokov 1939 až 1945 ho prinútia opustiť svoje mladícke naivné futbalové ideály, poprieť svoju identitu, stretnúť sa zoči-voči so smrťou, žiť a bojovať bok po boku s drsnými ruskými partizánmi a zistiť, že aj najlepší priateľ môže byť zradcom. Nielen jeho odvaha a šikovnosť, ale aj zhoda náhod a životné šťastie mu umožnili toto peklo prežiť so snahou dodržať sľub, ktorý si kedysi ako rodina dali - doma sa opäť stretnúť. Scenár snímky napísal Jan Novák. Zahrali si v nej: Samuel Spišák, Ondřej Vetchý, Marián Slovák, Ivan Romančík, Dušan Kaprálik, Vlado Černý, Roman Luknár, Lukáš Latinák, Ľubo Paulovič, Juraj Nvota, Filip Renč, Viera Topinková, Ina Gogálová a ďalší.

Akčný film X-Men Origins: Wolverine v réžii Gavina Hooda zavedie filmových divákov a diváčky na začiatok ságy o známych mutantoch X-Men. V jednom z najočakávanejších filmov roka sa Hugh Jackman vracia v úlohe, ktorá z neho urobila filmovú hviezdu - ako Logan so zázračnou schopnosťou regenerácie, z ktorého sa neskôr stane Wolverine s adamantiovou kostrou a pazúrmi. Dej sa vracia k počiatkom Wolverinovej "hrdinskej kariéry" i tragickým udalostiam jeho života, z ktorých ho najviac poznamenala smrť osudovej lásky Kayly Silverfox. Práve jej smrť ho privedie do tajného vládneho vojenského programu Weapon X, ktorý mu navždy zmení život. Okrem Jackmana si vo filme zahrali Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Lynn Collins, Taylor Kitsch, Danny Huston a ďalší.   Foto © archív

Súvisiace články