Herca Davida Carradina našli obeseného

4.6.2009|Webnoviny|
Herca Davida Carradina našli obeseného BRATISLAVA 4. júna (WEBNOVINY) - Americké veľvyslanectvo v Thajsku potvrdilo smrť legendárneho amerického herca Davida Carradina, ktorého našli mŕtveho v hotelovej izbe. "Môžeme potvrdiť, že pán Carradine dnes skonal v Bangkoku," uviedol pre agentúru AFP zástupca ambasády, podľa ktorého "príčinu smrti zatiaľ neurčili". Thajská polícia uviedla, že 72-ročný herec zrejme spáchal samovraždu. "Myslíme si, že spáchal samovraždu obesením," uviedol predstaviteľ miestnej polície Pirom Janthapirom. Ako dodal, podľa záznamu z bezpečnostných kamier do Carradinovej izby nikto nevošiel ani z nej nevyšiel.

"Našli sme jeho telo obesené v šatníku v jeho hotelovej izbe okolo 11:30 (06:30 SEČ) s povrazom okolo krku," uviedol pre AFP Pirom. Polícia, ktorá veci v izbe našla nedotknuté, teraz vyšetruje, "odkiaľ mal povraz, pretože zjavne nepochádza z hotela". V izbe, ktorá bol zvnútra zamknutá, nenašli žiadne stopy po boji a ani na hercovom tele neboli žiadne rany alebo pomliaždeniny. David bol synom herca Johna Carradina a v hereckých šľapajach pokračovali aj jeho bratia Keith a Robert.

Preslávila ho úloha Kwai Chang Caina v seriáli zo 70. rokov Kung Fu. Carradine si zahral vo viac ako sto filmoch, spolupracoval s režisérmi Martinom Scorsesem a Ingmarom Bergmanom. Hlavnú úlohu ničomníka Billa si zahral vo filmoch Quentina Tarantina Kill Bill a Kill Bill 2. Carradine bol päťkrát ženatý, mal dve dcéry, Calistu Mirandu a Kansas. S poslednou manželkou Annie sa oženil 26. decembra 2004.   Foto © archív

Súvisiace články